From 16 years old

Inici » Categories Activitats » From 16 years old

Famous scientists such as Leonardo da Vinci, Dmitri Mendeléiev and the team that put mankind on the Moon left a legacy we are still benefitting from today. Knowledge is a great big building in which the bricks of the past lay the foundations to construct the present and pose future challenges. Nanotechnology, big data, supercomputing, genetic editing and new materials are the result of centuries of accumulated knowledge. Many different activities reveal this to an adult audience in the form of brief talks, debates and—new this year—workshops and demonstrations. Formats that highlight the main challenges and controversies in modern-day science.

Videojocs i el seu ús a casa

Microxerrada

+16 anys

17. Revolució tecnològica

Dissabte

16:00

Els videojocs són màquines d'aprendre que ens proposen reptes i que fomenten la nostra concentració, l'interès pel descobriment i l'afany per millorar habilitats. Des d'aquest punt de vista, et convidem a debatre al voltant del joc digital i sobre quin ús donar-li a casa.

Filosofia maker: els nous inventors i inventores

Microxerrada

+16 anys

17. Revolució tecnològica

Diumenge

17:45

Apropa’t a un corrent cultural que aposta per compartir coneixements, recursos i que impulsa les capacitats de les persones. Una filosofia que t’apodera a través d’eines de fabricació digital, com la impressió 3D, les talladores làser o l’Arduino, i l'artesania de sempre. Coneix el món maker.

Les emocions il·luminen el cervell

Microxerrada

+16 anys

3. Escenari Leonardo

Diumenge

16:55

A finals del segle XX i durant el XXI les emocions i les alteracions emocionals poden estudiar-se in vivo mitjançant neuroimatge, especialment amb la tècnica de la ressonància magnètica. Esbrina de quina manera aquest avenç ha permès ampliar el coneixement de la xarxa neural de certes emocions i els seus trastorns.

Posa ritme i harmonia al teu cervell

Microxerrada

+16 anys

3. Escenari Leonardo

Diumenge

15:30

T'has preguntat mai com funciona el teu cervell quan escoltes música? Si vols fer un cop d'ull dins del teu cap, vine a aquesta xerrada i descobreix com som capaços de processar ritmes, tonalitats i harmonies, segons la nostra formació musical.

Quiz científic

Joc

+16 anys

3. Escenari Leonardo

Dissabte

14:40, 17:10

Posa a prova la teva cultura científica a través d’un telèfon mòbil intel·ligent! Participa en aquest trepidant joc de preguntes i respostes científiques on Leonardo da Vinci, la taula periòdica i la Lluna també faran acte de presència. Aconseguiràs que el teu equip encerti més preguntes que els altres?

Pages