Astronomy

Inici » Categories Activitats » Astronomy

Since the first observations of the heavens by our ancestors, space exploration and study of the cosmos has become incredibly sophisticated. Today we know that everything comes from a beginning, around 13,700 million years ago, and that the universe is expanding at an increasing rate. We have detected thousands of planets in other solar systems, walked on the Moon, taken pictures of a black hole for the first time and identified the most elementary particles that make up matter. We have discovered a great many answers about the universe but each one brings up new unknowns. The universe is finite but knowledge has no limits.

Crea el teu videojoc i viatja a la Lluna

Taller

8-12 anys

17. Revolució tecnològica

Dissabte

13:40

Aprèn a crear el teu propi videojoc i commemora els 50 anys de l’arribada de l’ésser humà a la Lluna. Podràs fer-lo mitjançant el llenguatge de programació Scratch, amb el qual, a més de programar, podràs donar ales a la teva creativitat i jugar. Activitat amb inscripció mentre quedin places. Pots inscriure-t’hi durant la Festa al Punt d’Informació central.

Construeix l'univers galàxia a galàxia

Taller

+5 anys

14. Laboratori Mendeléiev

Diumenge

14:45

Quina estructura té l'univers? Com s'agrupen les galàxies? Coneix com és i com evoluciona la teranyina còsmica que formen les galàxies i de quina manera s’ho fan els científics i científiques per estudiar-la.

Les escales espacials i temporals de la nostra galàxia

Taller, Demostració

+16 anys

9. Ciència 16+

Diumenge

13:30

Saps a quina distància està el Sol del centre de la nostra galàxia? O quan es produirà una col·lisió entre la Via Làctia i la galàxia d’Andròmeda? En aquest taller podràs dimensionar les escales de temps i distància de l’univers amb el teu mòbil i aprofundiràs sobre la missió Gaia.

Vida en altres planetes

Debat

+16 anys

11. Escenari Debats

Diumenge

16:50

En quin punt ens trobem en l'exploració d'altres planetes? Algun dia trobarem vida més enllà de la Terra? Coneix quina és la possibilitat que hi hagi vida en altres racons de l’espai i quina recerca es duu a terme per descobrir i estudiar exoplanetes susceptibles o no d’allotjar éssers vius.

Observació solar

Taller

Per a totes les edats

22. Observatori astronòmic

Dissabte

11:00 - 18:00

Diumenge

11:00 - 18:30

Contempla en directe el Sol, la nostra estrella més propera, amb telescopis proveïts de diferents filtres i observa els fenòmens que tenen lloc a la superfície solar i el seu moviment aparent conseqüència de la rotació terrestre.

Pages