Citizen science

Inici » Categories Activitats » Citizen science

Names such as Leonardo da Vinci and Dmitri Mendeléiev are icons of great advances in knowledge. But science is not about just one person. 50 years ago, mankind reaching the Moon was made possible by a large multidisciplinary team and that is, in fact, the current trend. Nowadays, the boom in new digital technologies, open science and the larger role civil society is playing in decision-making is encouraging citizen involvement in certain scientific projects. This is citizen science in which non-specialists actively participate in some of the research processes.

Com pot participar la ciutadania en la recerca? Ciència oberta

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Dissabte

13:45

La ciència oberta ens fa repensar la recerca com un procés més col·laboratiu i compartit entre la comunitat científica i la ciutadania. Planteja un espai on articles, dades i coneixement s’obren a tothom. Per on comencem? Apropa't a les competències, les eines i la filosofia de la ciència oberta.

L’impacte social de la ciència ciutadana

Debat

+16 anys

11. Escenari Debats

Diumenge

13:35

La ciència ciutadana compta amb la participació de persones no especialitzades en alguns processos de la recerca. Quin impacte té en la societat el guany de responsabilitat de la ciutadania en la presa de decisions? Es poden mesurar i fer visibles els canvis socials que se'n deriven?

RitmeNatura: segueix el ritme de la natura

Taller

+6 anys

12. Ciència Ciutadana

Dissabte

15:45

Vols ajudar a estudiar l’impacte del canvi climàtic en plantes i animals a través de l'observació dels canvis cíclics de les espècies amb les estacions? Descobreix què és la fenologia i com pots col·laborar amb el projecte.

Jocs per l’habitatge

Taller

Per a totes les edats

12. Ciència Ciutadana

Dissabte

12:30

Dins el programa Bibliolab de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i al barri de Fort Pienc, s'ha cocreat una investigació en forma de joc sobre el preu de l’habitatge. Ja s'han obtingut els primers resultats! Implica't i ajuda a entendre’ls!

Observadors del Mar a les platges de Barcelona

Taller

+8 anys

12. Ciència Ciutadana

Dissabte

16:40

Microplastic watchers és un projecte de la plataforma Observadors del Mar que uneix recerca, aprenentatge i conscienciació. La ciutadania s’involucra en el diagnòstic sobre la presència de microplàstics a platges. Participa i coneix com la ciència ho estudia agafant com a exemple les platges de Barceloneta i Bogatell.

Pages