The environment

Inici » Categories Activitats » The environment

The world is a changing, dynamic and living system. The living beings we know today are the result of more than 3500 million years of evolution and come from the survivors of five mass extinctions. Our species had been alive for less than a million years but thanks to its exponential growth, culture and capacity for transformation, it has accelerated unprecedented global change, which is irreversible in many cases. A change that poses all kinds of environmental, social, economic and political challenges. It is possible to put a stop to it and that involves all of society. Science and technology have a big say in the matter.

Materials que converteixen la llum solar en electricitat

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Diumenge

13:45

Et presentem una sèrie de materials capaços de transformar l’energia del sol en electricitat. Aprèn els passos per fer una cèl·lula solar. A més, veuràs per primer cop un panell solar flexible fet de plàstic.

Reintroduir espècies amenaçades no és tan senzill com sembla!

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Diumenge

14:45

L'alliberament d'exemplars al medi natural per reforçar les poblacions naturals d’espècies amenaçades és un mètode amb eficàcia demostrada. No obstant això, necessita una complexa avaluació de riscos i procediments per incidir amb èxit en la conservació de l'espècie. Coneix les claus i les dificultats d’aquest procediment.

Podrem menjar igual i sempre en el futur?

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Dissabte

11:45

El canvi climàtic, l’increment de població, la manca d’aigua, la disponibilitat d’energia, la pèrdua de biodiversitat i la reducció del terreny agrícola utilitzable qüestionen el nostre model alimentari. Esbrina què podem fer de cara al futur perquè l’alimentació sigui accessible per a tothom i sostenible.

Salut planetària

Debat

+16 anys

11. Escenari Debats

Dissabte

17:00

No podem entendre el benestar humà, animal i planetari per separat. L'un depèn de l'altre; si en passem algun per alt, estarem descuidant la resta. És per això que cal afrontar les amenaces i els reptes actuals des d'un punt de vista col·lectiu, abraçant les diferents disciplines científiques.

Reptes de l'energia solar i els sistemes d'emmagatzematge

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Dissabte

16:45

Coneix l’estat actual de la tecnologia solar de concentració i dels nous reptes en els sistemes d’emmagatzematge per aconseguir una energia renovable més barata i competitiva davant els combustibles fòssils.

Pages