Health

Inici » Categories Activitats » Health

The periodic table has revolutionised chemistry but also many other areas of science in the last 150 years such as biology and medicine. Knowing the properties of elements, their combinations and their interaction with living beings has opened up many doors to the development of increasingly efficient drugs and treatments. Today, new disciplines such as computing, new genetic editing techniques and nanotechnology offer new solutions to improve health and lengthen our lives, while posing new challenges associated with aspects such as aging and ethics.

Els defectes dels sentits

Taller

+12 anys

15. L'ABC de la ciència

Diumenge

15:30, 16:20

Els nostres sentits ens permeten percebre tot el que ens envolta. La vista, l’oïda, el gust, el tacte i l’olfacte certament ens són molt útils, però... segur que tot el que sents és realment així? I si els teus sentits tenen defectes inesperats? Vine al nostre espai a descobrir-ho!

Entra en un laboratori de bioenginyeria

Demostració, Taller

+8 anys

15. L'ABC de la ciència

Diumenge

12:10, 12:50, 13:30

Vine al laboratori de bioenginyeria i participa en un recorregut pel món cel·lular. Com és una cèl·lula? Què és l'ADN? Participa i observa diferents tipus cel·lulars al microscopi, coneix com es fan canvis a l'ADN i construeix el teu propi nucli!

Vols aprendre què és la medicina personalitzada?

Taller

+14 anys

18. Investigació

Dissabte

15:15

Moltes malalties com el càncer o la diabetis es deuen a alteracions de la manera com s’expressen alguns gens. El bioxip o matriu (microarray) és una nova tecnologia molt útil per analitzar aquestes malalties. Vine a experimentar amb nosaltres! Coneix aquesta tècnica i la seva importància en la medicina personalitzada.

Saps com es manipulen els virus perillosos?

Taller

+7 anys

18. Investigació

Dissabte

11:05

Al centre de recerca es treballa amb microbis molt perillosos, com els que causen la grip aviar, el Zika, la tuberculosi o la malaltia de les vaques boges. Per això, calen laboratoris especials amb mesures de seguretat biològica molt estrictes. Vine a provar com s’hi treballa!

El nostre cos: una ciutat perfecta

Taller

7-12 anys

18. Investigació

Dissabte

16:10, 16:45

El nostre cos és com una ciutat, amb equipaments i treballadors especialitzats sense els quals no podríem funcionar. Són els nostres òrgans, teixits i cèl·lules. Vine a conèixer com treballen els científics i les científiques per estudiar el nostre cos i observa com es veuen els nostres òrgans al microscopi!

Pages