Leonardo da Vinci

Inici » Categories Activitats » Leonardo da Vinci

Art and science are increasingly walking arm in arm but there is nothing new about this. Throughout the 20th century, the two disciplines drifted apart when previously they were part of a whole. If there was one person who provided proof of this during the Renaissance, that was Leonardo da Vinci, who stands out for his contributions to many fields of knowledge. Science and art came together in his work: engineering, anatomy, natural sciences, mathematics, architecture and cryptography ... and, of course, drawing and painting. A genius with many facets to discover.

Avions de paper, 500 anys després de Leonardo da Vinci

Joc, Taller

Per a totes les edats

15. L'ABC de la ciència

Diumenge

14:15, 14:40

Sabies que el gran inventor Leonardo da Vinci va dissenyar màquines voladores? Cinc-cents anys després, et proposem un repte: aconseguir el vol perfecte d’un artefacte tan senzill com un avió de paper. Quins aspectes has de tenir en compte per dissenyar aquest avió? Vine a descobrir-ho i posar-ho en pràctica!

Il·lusions òptiques: Leonardo i arquitectura

Microxerrada

+8 anys

3. Escenari Leonardo

Dissabte

14:05

Era Leonardo conscient que feia servir il·lusions òptiques? Arquitectes anteriors sabien com fer-ne... Descobreix-ho en aquesta xerrada que inclou una exhibició d’il·lusions òptiques i coneix els seus orígens i aplicacions al llarg de la història.

Leonardo, un geni curiós

Taller, Espectacle

+6 anys

3. Escenari Leonardo

Dissabte

11:30, 13:10

Diumenge

11:15

Ets capaç de resoldre un seguit de conflictes creatius que et planteja Leonardo da Vinci? Comprèn alguns dels seus invents relacionats amb la mecànica, la geografia, l’arquitectura o les matemàtiques i descobreix quines són les aplicacions actuals de les idees d’aquest geni del Renaixement.

Leonardes Vincit

Microxerrada

+10 anys

6. La Terra en transformació

Diumenge

16:00

Leonardo da Vinci va ser l'arquetip del geni multidisciplinari humanista. Però no hi va haver en la història dones científiques, pensadores i alhora artistes? A través d'una microxerrada i un joc, descobreix les "Leonardes" que apareixen al llarg de la història de la humanitat.

L’escriptura especular de Leonardo

Microxerrada

+12 anys

3. Escenari Leonardo

Diumenge

13:20

Sabies que Leonardo escrivia els seus textos de dreta a esquerra? Possiblement ho feia per ocultar-ne el contingut, per encriptar-lo. A partir de la seva escriptura especular, endinsa’t en el món de la criptografia i coneix diferents maneres d’amagar missatges utilitzades al llarg de la història.

Pages