Mathematics

Inici » Categories Activitats » Mathematics

All science requires mathematics: in order to accept or reject a hypothesis, do calculations, generalise a pattern, create a model, etc. Its importance grows every day as technology speeds up research, multiplies data generation and offers new methodologies based on computing. But there is also a large fun component to mathematics: games, enigmas and challenges that put anyone's logic and mental agility to the test.

Espies criptogràfics del parc de la Ciutadella

Taller

+12 anys

15. L'ABC de la ciència

Diumenge

17:15, 17:50

Vine a formar part dels Serveis Secrets de la Festa. A través de cinc proves, recorre els principals mètodes en què es basa la criptografia moderna, és a dir, la seguretat de les telecomunicacions actuals, i aprèn a desxifrar missatges secrets.

Matemàtica lúdica

Taller

Per a totes les edats

8. Reptes matemàtics

Dissabte

11:00 - 18:00

Diumenge

11:00 - 18:30

Hi ha dos tipus de persones: les que els agraden les matemàtiques i les que encara no saben que els agraden les matemàtiques. Vine a esbrinar de quin grup ets.

La quadratura del cercle i els polígons de 13 costats

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Dissabte

13:15

Saps què és la quadratura del cercle? Qui la va plantejar primer i qui va donar una resposta milers d'any després? Podem construir qualsevol polígon regular amb regle i compàs? I un de 13 costats, coincidint amb la tretzena edició de la Festa? Les matemàtiques et donen totes els respostes.