Unique activities

Inici » Categories Activitats » Unique activities

Science is increasingly cross-disciplinary. The intersection between disciplines and people in very different areas can give rise to unexpected synergies, innovative ideas and initiatives that transform established thinking. Scientific outreach is also benefiting from this trend and the festival shows us several examples. These are unique, creative activities with a broad range of knowledge that you have to experience for yourself.

A la recerca de dades per fer bioarqueologia

Taller

+7 anys

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

16:45

El pol·len, les llavors i els carbons són elements biològics que amaguen informació del passat. El seu estudi fa possible la disciplina anomenada bioarqueologia. Vols posar-ho en pràctica? Separa aquests elements amb un sedàs, contempla’ls, identifica’ls amb la lupa i converteix-te en un bioarqueòleg o una bioarqueòloga.

Fem ciència al Virolai

Demostració

Per a totes les edats

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

12:15

Et presentem alguns dels projectes que es van mostrar a la Fira de Projectes de Ciència de l’Escola Virolai centre. El mateix alumnat que ha realitzat aquests projectes s’encarregarà d’explicar-te els seus experiments així com de compartir-te les conclusions a les que han arribat.

La ciència és femenina

Taller

8-12 anys

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

13:50, 14:20

Sabries dir el nom de dones científiques antigues o actuals? Diverteix-te descobrint-les i experimenta reproduint alguns dels seus descobriments i invents. Podràs jugar amb la gravetat i extreure’t el teu propi ADN!

Atles Dialectal de Barcelona

Microxerrada

+10 anys

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

11:15

Coneix aquesta iniciativa que permet obtenir una fotografia actual de les llengües que es parlen a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Una eina que planteja aplicacions en l’àmbit de la recerca sociològica i lingüística, així com en la transferència de coneixement.

Ment i moviMent

Taller

+7 anys

18. Investigació

Diumenge

16:15

La ment és present en cadascun dels nostres moviments. La improvisació i la composició són un procés constant de presa de decisions. El cos pot ajudar-nos a crear metàfores que, al seu torn, ens ajuden a comprendre el nostre pensament. Ballem?

Pages