Espai 26

Inici » Espais Activitat » Espai 26

Les proliferacions de meduses, causes, efectes i remediació

Taller

Per a totes les edats

Espai 26

Dissabte

11:05, 11:45, 12:25, 19:30, 20:10, 20:45

Diumenge

12:55, 13:30, 14:05, 14:40

A l’estiu són freqüents els episodis en què arriben nombroses meduses a les nostres platges i costes. A què es deuen aquestes proliferacions? Quin impacte tenen sobre les persones? Són cada cop més freqüents? Què podem fer per prevenir-los? Capbussa’t al món marí d’aquests animals urticants però també fascinants.

El Pla Català de Seguiment de Papallones Diürnes

Microxerrada

Adults

Espai 26

Dissabte

13:10

Les papallones diürnes són molt sensibles a les variacions ambientals. La seva abundància es veu afectada per aquestes alteracions de l’entorn, pel que esdevenen excel·lents indicadors del canvi climàtic. Coneix el programa europeu de seguiment de papallones diürnes i, si t’interessen aquests insectes, descobreix com et pots implicar.

Per què es tornen boges les vaques? L’enigma dels prions

Microxerrada

+12 anys

Espai 26

Dissabte

13:45

L’anomenada malaltia de les vaques boges la causa un agent infecciós molt enigmàtic: no és ni un bacteri, ni un virus, ni un protozou... és un prió. I què és un prió? Vine a esbrinar-ho i a conèixer de quina manera poden causar malalties.

Com podem mesurar el patiment dels animals?

Demostració

+8 anys

Espai 26

Dissabte

14:20

L'estrès és la resposta biològica per ajudar l'organisme a adaptar-se a les condicions adverses. En persones, sabem que l'estrès apareix quan patim dolor, tenim por o estem angoixats. I en animals? Com ho podem saber? Coneix les tècniques actuals més precises per mesurar el nivell d'estrès en animals.

Com ens afecta la contaminació acústica?

Taller

9-13 anys

Espai 26

Dissabte

16:55, 17:50

Descobreix quins són els efectes de diferents tipus de sorolls sobre el benestar de les persones. El trànsit motoritzat, les sirenes, la gent, els ocells... Aquests sons ens envolten a diari. Experimenta, identifica’ls i coneix la tecnologia SmartSound, que utilitza intel·ligència artificial, per identificar-los automàticament.

Pages

There is currently no content classified with this term.

Subscribe to RSS - Espai 26