Actividades singulares

Inici » Categories Activitats » Actividades singulares

La ciencia cada vez es más transversal. De la intersección de disciplinas y personas de ámbitos muy diferentes pueden surgir sinergias inesperadas, ideas innovadoras e iniciativas que rompen con lo establecido. La divulgación científica también saca partido a esta tendencia y la Fiesta recoge algunos ejemplos de ello. Son actividades que gozan de una singularidad propia, creativas, con un amplio rango de conocimientos y que hay que vivir en primera persona.

A la recerca de dades per fer bioarqueologia

Taller

+7 anys

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

16:45

El pol·len, les llavors i els carbons són elements biològics que amaguen informació del passat. El seu estudi fa possible la disciplina anomenada bioarqueologia. Vols posar-ho en pràctica? Separa aquests elements amb un sedàs, contempla’ls, identifica’ls amb la lupa i converteix-te en un bioarqueòleg o una bioarqueòloga.

Fem ciència al Virolai

Demostració

Per a totes les edats

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

12:15

Et presentem alguns dels projectes que es van mostrar a la Fira de Projectes de Ciència de l’Escola Virolai centre. El mateix alumnat que ha realitzat aquests projectes s’encarregarà d’explicar-te els seus experiments així com de compartir-te les conclusions a les que han arribat.

La ciència és femenina

Taller

8-12 anys

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

13:50, 14:20

Sabries dir el nom de dones científiques antigues o actuals? Diverteix-te descobrint-les i experimenta reproduint alguns dels seus descobriments i invents. Podràs jugar amb la gravetat i extreure’t el teu propi ADN!

Atles Dialectal de Barcelona

Microxerrada

+10 anys

15. L'ABC de la ciència

Dissabte

11:15

Coneix aquesta iniciativa que permet obtenir una fotografia actual de les llengües que es parlen a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Una eina que planteja aplicacions en l’àmbit de la recerca sociològica i lingüística, així com en la transferència de coneixement.

Ment i moviMent

Taller

+7 anys

18. Investigació

Diumenge

16:15

La ment és present en cadascun dels nostres moviments. La improvisació i la composició són un procés constant de presa de decisions. El cos pot ajudar-nos a crear metàfores que, al seu torn, ens ajuden a comprendre el nostre pensament. Ballem?

Páginas