Astronomía

Inici » Categories Activitats » Astronomía

Desde las primeras observaciones del cielo realizadas por nuestros ancestros, la exploración del espacio y el estudio del cosmos se ha sofisticado de manera increíble. Hoy sabemos que todo proviene de un inicio, hace unos 13.700 millones de años, que el Universo se ensancha de manera acelerada, hemos detectado miles de planetas en otros sistemas solares, hemos pisado la Luna, hemos fotografiado un agujero negro por primera vez y hemos identificado las partículas más elementales que componen la materia. Hemos reunido muchísimas respuestas sobre el Universo, pero cada una plantea nuevas incógnitas. El Universo es finito, pero el conocimiento no tiene límites.

Crea el teu videojoc i viatja a la Lluna

Taller

8-12 anys

17. Revolució tecnològica

Dissabte

13:40

Aprèn a crear el teu propi videojoc i commemora els 50 anys de l’arribada de l’ésser humà a la Lluna. Podràs fer-lo mitjançant el llenguatge de programació Scratch, amb el qual, a més de programar, podràs donar ales a la teva creativitat i jugar. Activitat amb inscripció mentre quedin places. Pots inscriure-t’hi durant la Festa al Punt d’Informació central.

Construeix l'univers galàxia a galàxia

Taller

+5 anys

14. Laboratori Mendeléiev

Diumenge

14:45

Quina estructura té l'univers? Com s'agrupen les galàxies? Coneix com és i com evoluciona la teranyina còsmica que formen les galàxies i de quina manera s’ho fan els científics i científiques per estudiar-la.

Les escales espacials i temporals de la nostra galàxia

Taller, Demostració

+16 anys

9. Ciència 16+

Diumenge

13:30

Saps a quina distància està el Sol del centre de la nostra galàxia? O quan es produirà una col·lisió entre la Via Làctia i la galàxia d’Andròmeda? En aquest taller podràs dimensionar les escales de temps i distància de l’univers amb el teu mòbil i aprofundiràs sobre la missió Gaia.

Vida en altres planetes

Debat

+16 anys

11. Escenari Debats

Diumenge

16:50

En quin punt ens trobem en l'exploració d'altres planetes? Algun dia trobarem vida més enllà de la Terra? Coneix quina és la possibilitat que hi hagi vida en altres racons de l’espai i quina recerca es duu a terme per descobrir i estudiar exoplanetes susceptibles o no d’allotjar éssers vius.

Observació solar

Taller

Per a totes les edats

22. Observatori astronòmic

Dissabte

11:00 - 18:00

Diumenge

11:00 - 18:30

Contempla en directe el Sol, la nostra estrella més propera, amb telescopis proveïts de diferents filtres i observa els fenòmens que tenen lloc a la superfície solar i el seu moviment aparent conseqüència de la rotació terrestre.

Páginas