Matemáticas

Inici » Categories Activitats » Matemáticas

Toda ciencia requiere matemáticas: para aceptar o rechazar una hipótesis, hacer cálculos, generalizar un patrón, crear un modelo... Su importancia crece cada día a medida que la tecnología acelera la investigación, multiplica la generación de datos y plantea nuevas metodologías basadas en la computación. Pero además, las matemáticas también tienen una gran componente lúdica. Son juegos, enigmas y retos que ponen a prueba la lógica y agilidad mental de cualquiera.

Espies criptogràfics del parc de la Ciutadella

Taller

+12 anys

15. L'ABC de la ciència

Diumenge

17:15, 17:50

Vine a formar part dels Serveis Secrets de la Festa. A través de cinc proves, recorre els principals mètodes en què es basa la criptografia moderna, és a dir, la seguretat de les telecomunicacions actuals, i aprèn a desxifrar missatges secrets.

Matemàtica lúdica

Taller

Per a totes les edats

8. Reptes matemàtics

Dissabte

11:00 - 18:00

Diumenge

11:00 - 18:30

Hi ha dos tipus de persones: les que els agraden les matemàtiques i les que encara no saben que els agraden les matemàtiques. Vine a esbrinar de quin grup ets.

La quadratura del cercle i els polígons de 13 costats

Microxerrada

+16 anys

10. Microxerrades

Dissabte

13:15

Saps què és la quadratura del cercle? Qui la va plantejar primer i qui va donar una resposta milers d'any després? Podem construir qualsevol polígon regular amb regle i compàs? I un de 13 costats, coincidint amb la tretzena edició de la Festa? Les matemàtiques et donen totes els respostes.