Química

Inici » Categories Activitats » Química

Todo lo que nos rodea, la materia viva y la inerte, se compone de elementos químicos: las plantas, los animales, las rocas, el fuego, el mar, la Luna, las estrellas, el aire que respiramos. Todo lo forman estas piezas básicas y sus combinaciones. Hace siglos que se estudian y gracias a la tabla periódica propuesta por Dmitri Mendeléyev hemos podido clasificarlos de acuerdo con su naturaleza y propiedades. Ahora, 150 años después de aquel hito, la química se enfrenta a un fascinante futuro lleno de nuevas tecnologías, materiales de propiedades increíbles y retos que deberá contribuir a vencer.

Bouncy balls i slime

Taller

+7 anys

15. L'ABC de la ciència

Diumenge

11:10

Crea boles elàstiques i fluids viscosos a partir de materials de fàcil abast. Experimenta i esbrina com fer boles que botin més alt i fluids viscosos més elàstics. Endinsa’t en el món dels polímers i les seves aplicacions.

Gels, emulsions i esferificacions

Taller

+8 anys

14. Laboratori Mendeléiev

Diumenge

16:10

T’has plantejat mai que una cuina és com un laboratori? Vine a comprovar-ho! Experimenta amb els diferents estats de la matèria i alguns dels processos fisicoquímics que provoquen canvis d’estat en els teus plats preferits.

Experimenta amb l'electrònica molecular i l'ElectroWoman!

Taller

+5 anys

14. Laboratori Mendeléiev

Dissabte

15:15, 15:55, 16:25

Vine i coneixeràs alguns dels Matheroes, els materials del futur i els seus superpoders. Descobreix-ne les propietats i quines aplicacions poden tenir en la nostra vida quotidiana.

Ajuda'ns a fabricar grafè!

Taller, Demostració

+5 anys

14. Laboratori Mendeléiev

Diumenge

17:10, 17:35, 18:00

El grafè és un material increïble: flexible, resistent, conductor... I no només es fa als laboratoris! També en podem fer a la Festa de la Ciència! Vine a experimentar-ho i coneix la recerca en micro i nanoelectrònica que fem als nostres laboratoris al voltant del grafè i les seves aplicacions.

Descobreix la química del teu voltant!

Taller

7-12 anys

14. Laboratori Mendeléiev

Dissabte

11:10, 11:50, 12:30, 13:10

Vine a descobrir la taula periòdica dels elements! A través de diferents jocs, descobreix els elements químics que estan presents en la nostra vida quotidiana. Saps que estem envoltats de química? Comprova-ho!

Páginas