Tornar

Cartell de l'activitat.
Imatge de Tripulants de galeres.
Un viatge mar enllà.

Aprendre i jugar al Museu Marítim

El centre posa a disposició de les famílies tot de materials que els faran més amena i didàctica la visita a diverses exposicions.

El Museu Marítim de Barcelona vol que les nenes i els nens gaudeixin al màxim de les exposicions vigents, autèntiques aventures a través de la història marítima de la ciutat. Per això, ofereix a les famílies que visiten el museu alguns materials que no només permetran a la canalla aprendre els noms i les parts de diferents embarcacions o els oficis del mar, sinó que convertirà els més petits en guies de la mostra: elles i ells en coneixeran detalls que, segurament, el públic adult passarà per alt!

Els tresors amagats dels Guitart és l’autoguiat de l’exposició 7 vaixells, 7 històries. Els Guitart a què fa referència el títol són els germans Laia i Pau, que de casualitat troben a les golfes de casa seva un vestit de bany antic, una àmfora grega, un mascaró i un mapa del tresor, entre altres meravelles del passat. Seguint les indicacions de la nena, descobrireu les històries que s’amaguen rere cada objecte exposat.

Tripulants de galeres és una activitat vinculada a Drassanes i galeres, una de les mostres permanents del MMB. Aquí, els vostres guies són en Nico i els seus amics, grans coneixedors de les naus que guarda el museu. Només se’ls resisteix el vaixell més gran i imponent que hi ha, la Galera Reial, i estan resolts a internar-se per la seva coberta o per la bodega i desvelar els seus secrets. Com eren les cuines de les galeres del segle XVI? Quins aliments trobaríem al seu rebost? L’autoguiat us en donarà algunes pistes!

I la Laia torna a ser la conductora d'Un viatge mar enllà, la visita familiar a l’exposició Catalunya mar enllà. Aquesta vegada, la nena ha trobat unes fotos antigues del seu rebesavi... i ha descobert que havia navegat unes quantes vegades a Amèrica al comandament del seu vaixell. De fet, molts dels seus estris de navegació s’exposen al Museu Marítim! De la seva mà, coneixereu com eren els viatges mar enllà a finals del segle XIX.

Us pica la curiositat? Aneu al Museu Marítim de Barcelona i embarqueu-vos en família en aquestes activitats. Trobareu el material necessari al web del museu o físicament, al taulell de venda d’entrades.

Data de publicació: Dimecres, 11 Agost 2021
  • Comparteix