Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

L’aventura de navegar

El Museu Marítim presenta una activitat familiar complementària a l’exposició ‘Catalunya mar enllà’, on petits i grans es posaran en la pell dels navegants que travessaren els oceans al segle XIX.

Fa tres-cents anys, viatjar per mar era una aventura plena de perills i desafiaments, de riscos derivats de la fragilitat de les naus en èpoques de grans tempestes o davant la presència de pirates; també era, però, una experiència d’inigualable bellesa, d’èpica. Al Museu Marítim de Barcelona descobrirem tot això i molt més gràcies a l’exposició Catalunya mar enllà, un exhaustiu recorregut per la nostra història naval. La relació de Catalunya i el mar ha estat sempre intensa, pel fet de ser una de les grans potències industrials i comercials del sud  d’Europa; aquesta relació venia de lluny, afavorida pel tarannà emprenedor del poble català i per una estructura productiva molt dinàmica que feia possible crear un cicle de progrés i generar riquesa arreu del territori. La navegació i el comerç marítim van contribuir decisivament a la transformació i modernització de Catalunya al segle XIX.

Ara, paral·lelament a l’exposició, nenes i nens podran gaudir de L’aventura de navegar, una activitat familiar perfecta per saber més sobre els estrets vincles de Catalunya amb la Mediterrània. De fet, la seva responsabilitat serà tripular un vaixell i arribar sense problemes al seu destí. Coneixerem les diferents parts de la nau, aprendrem a utilitzar les cartes nàutiques i la Corredora i l’Ampolleta utilitzades per determinar la velocitat de la nau en relació amb l'aigua, o l’Astrolabi, un curiós instrument que permet determinar la nostra posició respecte als estels... A L’aventura de navegar ens convertirem en autèntics llops de mar. Tothom a bord!

Data de publicació: Dijous, 09 Juny 2022
  • Comparteix