Tornar

La dansa i l’arquitectura es fusionen a la 6ª edició del Dansa Metropolitana

21/02/2023 - 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

Amb una programació́ que posa la dansa a l’abast de tothom i facilita el diàleg entre crítica, artistes i públic.

Dansa Metropolitana

Del 9 al 26 de març la sisena edició́ del Dansa Metropolitana omplirà̀ de dansa els teatres, centres cívics, carrers, places, espais públics i edificis emblemàtics de dotze ciutats metropolitanes amb un total de 331 activitats per a un públic ampli i divers. Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L’Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans, són els municipis que se sumen un any mes a aquest gran esdeveniment al voltant de la dansa.

Amb una programació́ que posa la dansa a l’abast de tothom i facilita el diàleg entre crítica, artistes i públic, aquest 2023 destaca l’increment de propostes de dansa clàssica i neoclàssica, amb la presència de grans ballets d’arreu del món, i el focus en Amèrica Llatina, amb una selecció́ de peces de creadors i creadores de l’altra banda de l’oceà̀. Una programació́ que busca generar entusiasme a traves d’una gran diversitat de propostes nacionals i internacionals que van des de la dansa urbana fins al flamenc i la dansa contemporània, entre altres. A més, a traves de la implicació́ de teatres i municipis, aquest 2023 el festival coprodueix, acompanya i presenta 10 noves peces d’una nova generació́ de creadors.

Seguint la tònica de les darreres edicions, Dansa Metropolitana presenta espectacles en una àmplia diversitat d’espais, amb un programa especialment extens a espais públics i gratuïts de totes les ciutats. Com a novetat, s’amplia la visió́ a espais arquitectònics emblemàtics i es crea el projecte Liminar, que habita espais del patrimoni cultural l’ús del qual es troba en transició́, i els transforma en espais singulars per acollir intervencions de dansa. Per exemple, la Masia Freixa (Terrassa), l’Antiga Fàbrica Mercedes Benz (Barcelona), l’Antiga Editorial Gustau Gili (Barcelona), el Vapor Codina (Sabadell) o Can Bagaria (Cornellà), entre altres. La diversitat d’espais respon a la voluntat de fer arribar la dansa a nous públics, apropant-la a noves comunitats des d’espais públics que li son propers o convidant-les enguany a descobrir-ne de nous.

Us hi esperem!00