Tornar

Noves subvencions per a inversions en sales de música, cinemes, llibreries i espais de creació

08/07/2024 - 14:40 h

Ajuntament de Barcelona

L’Institut de Cultura de Barcelona fa públiques dues noves convocatòries d’ajuts adreçades a rehabilitar i millorar diversos tipus d’espais privats.

Teniu una sala de música que necessita obres de rehabilitació, insonorització o un estudi d’impacte acústic? O potser feu obres de millora i rehabilitació en alguna llibreria, sala de cinema o en un espai privat de creació? Si és el cas, heu de saber que, entre el 9 i el 29 de juliol, podeu presentar una sol·licitud per a les dues noves convocatòries de subvencions que s’acaben d’obrir.

La primera s’adreça a sales de música en viu que hagin de fer un estudi d’impacte acústic, hagin d’instal·lar limitadors o enregistradors de nivells sonors o bé rehabilitar o afegir equipament tècnic.

Hi ha subvencions previstes per a sales amb una capacitat de fins a 150 persones i una segona modalitat que s’adreça a les sales amb un aforament superior a les 150 persones. El pressupost d’aquesta convocatòria és de 175.000 euros.

Només s’acceptarà una sol·licitud de subvenció per cada establiment, que haurà de tenir la llicència que correspongui a l’activitat pertinent, entre altres requisits que podeu consultar a la convocatòria.

La segona convocatòria s’adreça a espais privats de creació, llibreries i sales de cinema i financia projectes que tinguin com a objectiu la rehabilitació, la modernització i la dotació d’equipament tècnic d’espais privats de creació.

Hi ha una modalitat prevista de subvenció a espais privats de creació, una segona a espais dedicats a cultura viva, una tercera a llibreries i una més a sales de cinema amb set sales o menys.

En aquest apartat se subvencionen obres de millora que s’adrecin a insonoritzar, millorar condicions de seguretat o suprimir barreres arquitectòniques, però també en alguns casos la instal·lació de nous equipaments tècnics o els processos d’informatització i digitalització.

L’import total destinat a aquesta convocatòria és de 295.000 euros i es distribuirà de la següent manera: 100.000 euros per a espais independents de creació, 75.000 euros als espais de música viva, 30.000 a llibreries i 90.000 a sales de cinema. 

Recordeu que, en tots els casos, és imprescindible presentar la sol·licitud abans del dia 29 de juliol. 

Si voleu més informació sobre la nova convocatòria de subvencions de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, consulteu aquest enllaç.

Més informació