Tornar

S'obre la convocatòria de subvencions per a projectes culturals

29/05/2024 - 11:45 h

Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament ofereix ajudes per activitats i projectes de caràcter excepcional.

 

La convocatòria subvenciona projectes i activitats culturals que es desenvolupin a Barcelona, que contribueixin a la millora de l’activitat cultural de la ciutat i que compleixin els següents requisits:

• Que tinguin caràcter excepcional, singular i no periòdic.

• Que no tinguin periodicitat anual.

• Que s’impulsin per primer cop.

Les subvencions convocades es divideixen en tres modalitats. La modalitat A, dirigida a aniversaris, efemèrides i celebracions; la Modalitat B, dedicada a projectes nous o primeres edicions; i la Modalitat C, dirigida a projectes estratègics de caràcter extraordinari.

Cadascuna d’aquestes tres modalitats concedeix subvencions per un màxim de 12.000 euros per projecte. Cada categoria es divideix en nou àmbits temàtics: arts visuals i cultura digital; arts escèniques; audiovisuals; música; projectes transdisciplinaris, de debat cultural i de pensament; cultura popular; lletres i promoció de la lectura; memòria històrica i disseny, arquitectura i art urbà.

En total, es dedicarà a la convocatòria de subvencions 165.000 €. No se subvencionaran en aquesta convocatòria projectes que siguin una producció d’obra artística en qualsevol dels àmbits temàtics, gires d’espectacles o gires de concerts i publicacions. El termini de presentació de la documentació comença el  30 de maig i s’acaba el 19 de juny del 2024.

Per tal de donar a conèixer àmpliament les bases d’aquesta convocatòria de subvencions municipals i aclarir dubtes, el 4 de juny es convoca una sessió informativa a l’Espai 4 del Palau de la Virreina en la qual, de 18 a 20 h (les places són limitades. Cal fer reserva escrivint a: infoicub@bcn.cat), us explicaran quins requisits i modalitats tenen els ajuts, la documentació que heu d’aportar i el procés que segueix la convocatòria.

Podeu trobar tota la informació al web del Butlletí Oficial de la Província de Barcelona i al web de Suport a la Cultura.