Tornar

Adrià Targa i Ramos guanya el premi Jocs Florals de Barcelona 2024

17/05/2024 - 10:33 h

Ajuntament de Barcelona

El seu poemari ‘Acròpolis’ s’ha seleccionat com a obra guanyadora d’entre 93 candidatures.

Adrià Targa i Ramos (Tarragona, 1987) és llicenciat en Filologia Clàssica per la Universitat de Barcelona. Ha publicat sobretot llibres de poesia, amb els quals ha guanyat, entre altres, el Premi de Poesia de Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per Boques en calma (Edicions 62, 2010) i el premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot pel seu llibre més recent, Canviar de cel (Godall Edicions, 2021).

També és autor de L’exili de Constança (Cossetània/La Gent del Llamp, 2008) i Ícar (Edicions Poncianes, 2015), que està disponible en línia a la revista digital Stroligut. A més, ha fet algunes traduccions de poesia, com l’Alcestis de Barcelona (Fundació Bernat Metge, 2023, edició no venal) i ha col·laborat amb articles per a mitjans digitals com La Lectora. Actualment viu al barri del Raval i treballa com a professor substitut a l’Institut Montjuïc, a la Zona Franca de Barcelona.

L’obra de Targa ha estat seleccionada entre les 93 candidatures que s’han presentat al premi pels mantenidors i les mantenidores d’enguany: Begonya Mezquita Ramírez (presidenta), Maria Callís Cabrera, Melcion Mateu Adrover i Jordi Vintró Rigall (vocals) i Àngels Moreno Gutiérrez (vocal i secretària).

Més informació