Tornar

Talent audiovisual emergent al DHUB

13/11/2023 - 08:00 h

Ajuntament de Barcelona

La Setmana del talent posa en contacte els i les estudiants dels centres universitaris en l’àmbit audiovisual amb professionals del sector.

 

Els joves talents del món de l’audiovisual ja estan a punt per mostrar-nos el que són capaços de fer. Només els calen oportunitats com la que els ofereix la Setmana del talent, una iniciativa del Clúster audiovisual que convoca trobades, xerrades, presentacions i un mercat, i que ofereix als creadors i creadores més joves la possibilitat de mostrar obres i projectes. Del 13 al 17 de novembre, us esperen al Disseny Hub Barcelona (entreu pel carrer d’Irena Sendler o pel carrer d’Àvila).

El Clúster audiovisual de Catalunya és una xarxa d’empreses i institucions relacionades d’alguna manera amb el sector audiovisual. L’objectiu del clúster és aplegar esforços per fer de l’audiovisual un sector estratègic al nostre país, tant des del punt de vista econòmic i industrial com cultural. Estudis de cinema i audiovisuals, televisions, universitats, estudis d’advocats, cooperatives del sector cultural i moltes institucions i empreses més en formen part.

Entre les iniciatives del clúster, aquesta Setmana del talent, que programa tot d’activitats gratuïtes (cal fer inscripció) entre les quals el Mercat de nous professionals de dilluns, 13, quan les empreses que van a la recerca de talent tindran la possibilitat de contactar amb professionals joves. Participa en la iniciativa Barcelona Activa, que fa una tria de candidatures segons les necessitats de les empreses. Després, es munten trobades d’uns deu minuts en les quals els professionals i les empreses tenen l’ocasió de conèixer-se.

L’endemà, dimarts, 14, trobareu projectes diversos relacionats amb el circ, el teatre, la dansa i la música. Us els presentaran en el Pacte del talent, una mostra dels treballs que han fet i una xerrada sobre els espais de contacte entre les arts en viu i l’audiovisual que, en aquesta edició, està dedicada a la producció de videoclips. Una trentena d’estudiants de centres catalans treballen en projectes relacionats amb disciplines diferents de les arts vives, dividits en vuit equips de treball. El mateix dia, es presenta, dins la Setmana del talent, la plataforma 3cat, que aplega continguts radiofònics, audiovisuals i digitals de TV3 i CatRàdio.

Dimecres, dijous i divendres seran tres jornades dedicades al Pitching audiovisual, el cor d’aquesta Setmana del talent. Aquí podreu conèixer projectes en fase embrionària que tant són propostes de ficció i de ficció internacional com propostes de no-ficció, videojocs o propostes immersives, entre les quals les que podeu veure en la imatge, un collage format per fotografies dels diversos projectes.

Trobades de coproducció, estudis de casos concrets de propostes d’èxit i fins i tot l’enregistrament d’algun pòdcast formen part de la programació d’aquesta Setmana del talent, una molt bona oportunitat per observar com, dia a dia, creix la indústria audiovisual del país i quines són les persones que li posen cara o que l’hi posaran en els pròxims anys.

Si voleu saber quin futur té el sector audiovisual català, veniu a la Setmana del talent al DHUB, però abans consulteu al web del Clúster audiovisual tota la informació al respecte.

Més informació