Tornar

Ava Reid, Frances Hardinge i P. Djèli Clark, primers noms confirmats del 42

27/06/2024 - 10:00 h

Ajuntament de Barcelona

El Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona també tindrà la participació d’Albert Sánchez Piñol, Victoria Álvarez i Edgar Cantero.

Compte enrere per a la quarta edició del 42, el Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona. Se celebrarà a la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació del 6 al 10 de novembre de 2024, i ja coneixem els noms de mitja dotzena d’autores i autors que faran cap a la cita: Ava Reid, Frances Hardinge, P. Djèli Clark, Albert Sánchez Piñol, Victoria Álvarez i Edgar Cantero. El festival està comissariat per l’escriptor i professor Ricard Ruiz Garzón.

En aquesta edició els dracs hi tindran una presència molt destacada, i se’n podran trobar a les taules rodones, a les exposicions, a les converses i a les xerrades. I també al cartell, que signa l’il·lustrador Agustín Comotto. A la imatge, a més del drac, hi fa aparèixer mars siderals, astronautes i antics déus.

I és que, més enllà dels dracs, el Festival 42 d’aquest 2024 tindrà moltes altres línies temàtiques: l’aigua, la divulgació científica, la narrativa juvenil, el folk horror, la prescripció a les xarxes, la tradició del gènere i les tendències actuals… Hi participaran més d’un centenar d’autors i d’autores, nacionals i internacionals, enguany amb una atenció especial a autors europeus.

Del ‘Mecanoscrit del segon origen’ a ‘Matrix’

El 42, que té el desig de connectar amb els aficionats dels gèneres fantàstics, però també amb totes les persones lectores curioses i aquelles que gaudeixen potser sense saber-ho d’aquests gèneres, oferirà una llarga llista d’activitats, entre les quals rutes, tallers, ponències, monòlegs d’humor, sessions per a instituts, lliuraments de premis…

Tampoc hi mancaran els homenatges, ja sigui a través d’efemèrides o reedicions: enguany aniran de Kafka a Matrix, de Shirley Jackson a Ursula K. Le Guin, de les bruixes a les sirenes, i de La pell freda a les pioneres de la ciència-ficció. I especial serà la celebració del 50è aniversari de la publicació del Mecanoscrit del segon origen, l’obra insigne de Manuel de Pedrolo i una de les novel·les més llegides i conegudes de la literatura catalana.

El 42 també inclourà activitats sobre els llenguatges adjacents, amb una àmplia presència del còmic, la il·lustració, el teatre i els videojocs. Així mateix, hi haurà una atenció especial als noms femenins dels gèneres fantàstics i a les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat. I llibreries i biblioteques preparen també activitats que configuraran l’off del festival i faran arribar el seu esperit a molts racons de la ciutat.

Ben aviat tota la informació al web del 42.