Tornar

Del 16 al 18 de juny, torna el millor circ emergent a les Corts

06/06/2023 - 14:39 h

Nuria Granados

El Festival Circorts celebra la seva 24a edició el cap de setmana del 16 al 18 de juny. Enguany, el festival estrena un nou escenari, el Bosquet, i un nou espai, La Carpa i, a més, recupera els espectacles itinerants.

Aquest dimarts 6 de juny, s’ha presentat la XIV edició del Festival Circorts al Palau de la Virreina de Barcelona, amb la presència del regidor en funcions del districte, Joan R. Riera, la directora del festival, Cristina Cazorla, i Alexandra Marcó, directora de màrqueting de Barcelona Turisme.

Un any més, el circ torna a prendre l’espai públic de les Corts! Durant tres dies seguits, el carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicens es transformen en pistes de circ que es tornaran a omplir de vida, somriures i art circense. Una nova edició d’aquest festival que apropa, de forma gratuïta, aquest art sense fronteres d’edat, llengua o estatus econòmic a tots els públics, alhora que fa una aposta clara per promocionar els artistes emergents i el circ de qualitat.

Enguany el Festival compta amb tres escenaris (Bosquet, Guingueta i Gran), l’espai Jardins pels tallers de circ i l’espai Guingueta com a zona de restauració amb furgoteques (foodtrucks). A més, i com a gran novetat, el Festival Circorts incorpora un nou escenari, La Carpa, amb actuacions de cabaret durant tot el cap de setmana. L’altra gran novetat d’aquesta edició són els dos espectacles itinerants, que recorreran part del territori del districte.

La Carpa, dins el BCNx10

La gran novetat d’aquest 2023 és la incorporació d’un nou escenari: La Carpa. El tradicional escenari de circ amplia l’oferta d’espectacles del cap de setmana amb un espectacle exclusiu en format cabaret que comptarà amb la presència de grans professionals del sector del circ. Per motius d’espai (l’aforament és de 200 persones), aquest espai funcionarà sota reserva prèvia al web barcelona.cat/lescorts (disponible en breu) i s’hi podrà veure, en diferents horaris, quatre espectacles de cabaret.

La Carpa és un dels projectes del programa BCNx10 ‘Experiències de ciutat’, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de l’impost d’estades turístiques per ampliar i consolidar el calendari d’activitats i esdeveniments amb potencialitat de projecció internacional, gestionat per Turisme de Barcelona.

CONSULTEU I DESCARREGUEU LA PROGRAMACIÓ COMPLETA DE LA XIV EDICIÓ DEL FESTIVAL CIRCORTS 2023

24 anys de circ emergent

El Circorts és un festival de circ amb 24 anys d’història ininterrompuda, organitzat pel Districte de les Corts, que se celebra al territori, i, des de fa sis anys al carrer Benavent i a la plaça de les Ceràmiques Vicens. Des de fa temps, ha esdevingut un punt de referència d’espectacles professionals, defensor del circ emergent, obert a altres disciplines tot interrelacionant diferents llenguatges artístics, amb una amplitud d’horaris per arribar a tots els públics i amb accions de participació per a la dinamització dels serveis i equipaments existents al territori.

A més, al festival hi col·laboren el Casal de Joves de les Corts i l’espai Jovecardí, així com l’Associació de veïns i veïnes de Camp Nou, el Centre Cívic Tomasa Cuevas-Les Corts, el Centre d’Higiene de Salut Mental de les Corts, el Mercat de les Corts i l’alumnat de l’escola Lavínia, per tal de reforçar els vincles del certamen amb el barri. A més, com a novetat i per seguir teixint vincles amb el territori, hi haurà dos espectacles itinerants, que recorreran part del territori del districte.

OFF Circorts 

Per tercera edició, el Festival compta amb l’OFF Circorts, segell que pretén agermanar totes les manifestacions circenses que es duen a terme al districte de les Corts amb l’objectiu de potenciar la difusió i treballar conjuntament en la programació amb els centres cívics Joan Oliver ‘Pere Quart’ i Can Deu. Aquesta programació pretén anar en paral·lel al festival i estendre’s al llarg de tot el cicle cultural anual. D’aquesta manera es pot donar cabuda a altres propostes relacionades amb el circ com exhibició de documentals inèdits o exposicions de fotografies de les diferents edicions.