Tornar

El KM Amèrica celebra la segona edició amb una vintena d'autors i autores

06/06/2023 - 17:56 h

Ajuntament de Barcelona

El programa del Festival de Literatura Llatinoamericana inclourà rutes literàries, converses, espectacles, un taller i un club de lectura virtual, i compta amb la Biblioteca Gabriel García Márquez com a un dels escenaris principals

La segona edició del festival, que connecta diverses veus de l’Amèrica Llatina i el Carib amb la literatura catalana, tindrà lloc del 14 al 18 de juny organitzat per Casa Amèrica Catalunya i Biblioteques de Barcelona i comissariat per l’escriptor Eduardo Ruiz Sosa.

Hi participaran una vintena d’autors i autores de generacions, geografies i tendències literàries diferents, i entre les novetats de la programació hi haurà un club de lectura virtual, un taller sobre novel·la negra i una sessió de lectura en veu alta i poesia espontània. Se sumen a altres propostes, com ara converses, entrevistes, rutes literàries i espectacles de literatura oral.

Aquesta segona edició el festival vol posar l’accent en relats que involucren la vida privada, la vida familiar o la col·lectivitat més pròxima en esdeveniments públics i polítics, i que despullen els universos de la intimitat a partir de les grans transformacions de l’entorn.

ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ

Pares més enllà dels fills
Tertúlia de llibres que exploren els ecos del món en la vida familiar, amb Participan Gustavo Faverón, Natalia García Freire i Franco Félix. Modera, Robert Juan Cantavella.
Dijous 15 de juny, a les 18 h

Ressorgir, reconèixer, reaparèixer
Tertúlia sobre literatures que travessen el dolor físic o emocional, amb Giuseppe Caputo, Belén López Peiró i Claudia Ulloa Donoso. Modera, Aina Gatnau.
Dijous 15 de juny, a les 19 h

Exili cap a l’origen
Gabriel Mamani Magne i Leo Felipe Campos entrevisten a Leonardo Padura sobre encreuaments generacionals.
Dijous 15 de juny, a les 20 h

La casa, interior i exterior
Tertúlia amb la casa com a lloc d’horrors i com a espai quotidià, amb Fernanda García Lao, Aline Bei i Juan Pablo Villalobos. Modera, Albert Pijuan.
Divendres 16 de juny, a les 18 h

Paisatges ferits
Tertúlia sobre textos en què els llocs són un personatge més, amb Claudia Ulloa Donoso, Natalia García Freire i Gabriel Mamani Magne. Modera, Sònia Hernández.
Divendres 16 de juny, a les 19 h

Mons perduts, mons transformadors
Llibres entrellaçats per l’absència, la malaltia i l’espera, que converteixen el dol en un acte creador o creatiu i que busquen, a les restes vives de les pèrdues, el llenguatge que narra l’emergència d’un món nou. Hi participen: Giuseppe Caputo, Gabriela Polit Dueñas i Franco Félix. Ho modera: Dunia Gras.
Divendres 16 de juny, a les 20 h

L’entrevista dels lectors i les lectores
El públic pren la paraula i fa preguntes als autors i les autores convidats, amb Leonardo Padura, Fernanda García Lao i Gustavo Faverón. Modera, Óscar López.
Dissabte 17 de juny, a les 12 h

Vertigen poètic
Improvisació poètica amb un investigador de la paraula, Wilson Saliwonczyk, que ofereix música popular del Riu de la Plata.
Dissabte 17 de juny, a les 13 h

La programació del festival té en la Casa Amèrica de Catalunya (al c. Còrsega) un altre epicentre d’activitats, on tindran lloc les següents:

Com escriure una novel·la negra
Taller a càrrec de l’escriptor Leonardo Padura
Dimecres 14, dijous 15 i divendres 16 de juny. D’11 a 14 h.
Preu: 95 €. Cal inscripció prèvia

Accents
Reunió a l’entorn de la diversitat d’accents, veus i espais evocats a través dels textos.
Dimecres 14 de juny, a les 19 h

Sobreviure / escriure
Xerrada sobre la pàgina escrita que esdevé un escenari.
Dissabte 17 de juny, a les 18 h

Estrena teatral: ‘Por qué volvías cada verano’
Adaptació dramatúrgica de la novel•la Per què tornaves cada estiu, de Belén López Peiró.
Dissabte 17 de juny, a les 19.30 h
Diumenge 18 de juny, a les 18 h

“Barris travessats”
Ruta literària al barri de l’Eixample amb Laureano Debat.
Diumenge 18 de juny 12 h
Preu: 15 €. Cal inscripció prèvia