Tornar

EN RESiDÈNCiA: creació artística contemporània per tota la ciutat

15/05/2023 - 11:15 h

Ajuntament de Barcelona

Fins al 14 de juny tindran lloc les presentacions públiques de l’actual edició. Aquest curs 2022-2023 hi han participat 450 alumnes i 48 docents de 26 instituts d’educació secundària, més de 30 artistes i col·lectius i 16 equips de mediació.

EN RESiDÈNCiA és un dels programes de Cultura i Educació amb més trajectòria. Aquest curs se celebra la 14ena edició, la qual ha comptat amb un total de 26 grups. Després de treballar els processos de creació durant el curs, ara és el moment de mostrar el resultat final en públic.

En total seran 26 presentacions repartides en sis setmanes. Fins al 14 de juny es podran veure les propostes de recerca i experimentació en tots els àmbits de la creació artística contemporània en 19 centres d’art i altres equipaments públics de la ciutat.

Les properes presentacions seran el 16 de maig a la Sala Oval del MNAC amb Laboratori d’una veu dialogada + Som paisatge, de Pia Sommer i l’alumnat de l’Institut Sants amb la mediació del MNAC i A Bao A Qu i en el marc de Barcelona Poesia; el 18 de maig al Mercat de les Flors amb Memòria col·lectiva, d’Emma Villavecchia i Maria Soberón a l’Institut Teresa Pàmies amb la mediació del Mercat de les Flors i Graner; i també a la Sala Beckett, amb No tenim tema de Victoria Szpunberg a l’Institut Moises Broggi amb la mediació de la Sala Beckett. També cal destacar les presentacions dobles del 25 de maig i 1 de juny. La primera tindrà lloc a La Capella, amb Nubes negras, de STA i l’Institut Nacís Monturiol amb la mediació de L’Afluent, i PROJECTOR MENTAL, de Núria Inés a l’Institut Vall d’Hebron amb la mediació d’Experimentem amb l’Art. La segona tindrà lloc a Fabra i Coats: Fàbrica de creació amb Cigarras, de Luís Tabuenca a l’Institut Escola Antaviana amb la mediació de Fabra i Coats: Fàbrica de creació i L’Afluent, i Vigília / Sabàtica, de Martina Roger i l’Institut Sagrera Sant Andreu amb la mediació de L’Afluent. La darrera presentació serà el 14 de juny al Casal Mas Guinardó amb Ara pot ser mai, de Curro Claret i l’Institut Joan Brossa amb la mediació d’A Bao A Qu.

Cada procés de creació d’EN RESiDÈNCiA es presentarà en espais d’especial significació per al projecte realitzat. Així, en podrem veure a espais com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, la Fundació Joan Miró, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, la Sala Beckett, La Capella, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. A més, per primera vegada, s’hi afegeixen diversos espais i centres culturals fins ara inèdits en aquest programa. Es tracta de Zumzeig, Can Felipa, el Centre Cívic Navas, el Casal de Barri Trinitat Nova-SomLaPera, el Casal Mas Guinardó i la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Hauran participat en aquesta edició d’EN RESiDÈNCiA més de 30 artistes i col·lectius, 450 alumnes i 48 docents i 16 equips de mediació. 

L’agenda de presentacions actualitzada es pot consultar al web d’EN RESiDÈNCiA.

Oberta la convocatòria per EN RESiDÈNCiA 2023-2024

En paral·lel a les presentacions públiques, la convocatòria per a la propera edició, la quinzena, ja està oberta. Fins al 22 de maig els instituts públics de Barcelona que ho desitgin poden presentar les seves propostes per formar part d’aquest programa el curs vinent.

Es poden consultar les bases i la convocatòria en aquest enllaç.