Tornar

La Barcelona de fa un segle a través de la càmera de Josep M. Lari Mirambell

13/11/2023 - 07:00 h

Ajuntament de Barcelona

Es presenta un llibre que recull les fotografies fetes pel farmacèutic i podòleg, trobades per la família anys després de la seva mort.

Pagès Editors i l’Ajuntament de Barcelona publiquen Lari. La popularització de la fotografia domèstica a Barcelona, un llibre que mostra la Barcelona de fa cent anys a partir de les fotografies del farmacèutic i podòleg Josep M. Lari Mirambell (1903-1974). La seva família va descobrir, anys després de la seva mort, els negatius de centenars d’imatges que “l’avi Lari” havia fet al llarg dels anys i els va cedir a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona el 2021.

Josep Maria Lari Mirambell va capturar els canvis profunds de la ciutat i l’empremta dels seus veïns i veïnes tot bastint una obra fotogràfica d’incalculable valor artístic i documental. I és que Barcelona i la seva gent van esdevenir protagonistes dels objectius de les càmeres durant la popularització de la fotografia domèstica a principis del segle XX. Ara aquelles imatges de Lari es recullen en aquest volum, que es presentarà el 16 de novembre a les 19 h al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona. Hi intervindran el Mag Lari, net del fotògraf; Rafel Torrella, conservador de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i autor de la introducció del llibre, i Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors.

Per assistir a la presentació cal reservar plaça al correu barcelonallibres@bcn.cat.

Més informació, aquí.