Tornar

Llum BCN premia el talent jove

04/02/2024 - 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

La nova edició dels premis destaca les creacions de l’alumnat de l’Institut del Teatre, l’UPC Master Lighting Design i l’ESDAP-Campus Deià.

 

Ja es coneixen els guanyadors i guanyadores dels Premis Talent Jove de Llum BCN, uns guardons patrocinats per Yamaha que reconeixen les millors creacions presentades per les escoles i centres docents de disseny, arquitectura i altres arts de la ciutat. 

Entre els guardonats, els i les alumnes de l’Institut del Teatre, autors de la instal·lació S’accepten ofrenes, cants i pregàries que, des de la xemeneia de l’antiga fàbrica de Can Framis, ens parla del passat industrial del Poblenou i del futur d’aquest barri. Han creat la instal·lació, premiada en la categoria Context, Allegra Abril, Hannah Bilsky, Montse Escolano, Sara Farré, Gina Moliné, Marcel Puigví, Zoe Serrano i Maria Ubach, amb tutoria de Marc Salicrú.

També parla sobre el passat del Poblenou una altra de les creacions premiades, aquesta en la categoria Atmosfera. És Desiderium (Foto: Christian Bernard), que firmen els i les alumnes del Master de Lighting Design de la UPC. Ells i elles són Cristina Alvarado, Anissa Bousnobra, Maximiliano Franklin, Mariandreina López, Leandro Mantel, Lorena Quirarte, Marta Rodríguez, Isabela Karoline Rosa, Paola Salazar, Judit Sánchez i Genís Serra, amb tutoria de Mariona Benedito i Susana Barea.

Finalment, Llum verda! (a la imatge. Foto: Xavi Torrent), una instal·lació de l’ESDAP-Campus Deià, que reivindica un canvi de model urbanístic en les nostres ciutats que recuperi les zones verdes, s’ha endut el premi en la categoria Ciutat. Al solar del carrer de Tànger han estat treballant aquests dies Claudia Blasco, Lidia Blay, Laia Bravo, Mar Canals, Àngela Coll, Salma Mennana, Júlia Pardo i Marina Jing Sabater, amb tutoria d’Hermínia Carulla i Xavier Pepiol.

El jurat que concedeix els premis ha volgut fer una menció especial a la proposta Loop dels i les alumnes de la Universitat Internacional de Catalunya – Barcelona School of Architecture. És una instal·lació que ens parla sobre la natura i l’arquitectura i les relacions que es poden establir entre totes dues. Han creat la instal·lació Albert Ventura, Alan Portugueiz, Al-Bagi Huseynov, Anna Teodora Uta, David Gala, Diana Barnovska, Elena Gallardo, Eva Kurenkova, Gisela Cardona, Iris Bella, Keisy Juárez, Lucas Torolla, Maria Aguirrezabal, Marko Jesic, Megan Struga, Nona Kadieva, Robert Carrión, Thelma Gudbrandsdottir i Zheni Stoyanova, amb tutoria d’Iñaki Baquero.

Finalment, s’ha lliurat també el Premi Yamaha Light Meeting Point, que ha estat atorgat a un grup d’estudiants del cinquè any d’Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) per la instal·lació Electric Routes (a la imatge. Foto: Xavi Torrent), un treball que juga amb les alçades diferents a l’espai Yamaha Light Meeting Point de la plaça de Santiago Pey per oferir punts de vista diversos en torn a la connectivitat i la llibertat de la mobilitat. Aquesta instal·lació va guanyar l’octubre passat el workshop organitzat pel festival Llum BCN i patrocinat per Yamaha. Gisela Cardona, Marko Jesic, Nona Kadieva i Roberth Carrión, provinents d’Espanya, Sèrbia, Bulgària i l’Equador, han pogut materialitzar el seu projecte i, a més, podran gaudir d’un premi d’experiència de l’empresa patrocinadora.

Per a més informació, consulteu el web de Llum BCN.

Més informació