Tornar

Manifesta 15 anuncia un programa amb vuitanta dies d'activitats

27/06/2024 - 15:34 h

Ajuntament de Barcelona

La biennal nòmada europea dona a conèixer la llista completa de participants.

 

Un total de vuitanta-cinc participants, entre individus i col·lectius presentaran les seves obres en més de setze espais de dotze ciutats de l’àrea metropolitana. Voleu saber qui són? Doncs a Manifesta 15 Barcelona Metropolitana ja han anunciat la llista completa i, a més, han fet públic un programa especialment extens que, durant vuitanta dies (del 8 de setembre al 24 de novembre), investigarà quins són els reptes urbans, ambientals i polítics als quals s’enfronta aquesta regió, però també si s’assemblen o no als d’altres comunitats d’Europa i del món.

En l’edició del seu trenta aniversari, Manifesta 15 adopta un caràcter inusualment extens, geogràficament parlant. És a causa que la candidatura barcelonina a la biennal havia de permetre pensar alternatives per al paper de les zones metropolitanes que no formen part del nucli històric de Barcelona i estudiar com es poden millorar les relacions entre l’entorn edificat i l’entorn natural de la regió metropolitana, en concret, els rius, les muntanyes i el mar.

És per això que el programa de Manifesta 15 abasta dotze ciutats de la regió metropolitana i s’organitza a partir de tres clústers temàtics i geogràfics: Equilibrant conflictes (Delta del Llobregat), Cuidar i cuidar-nos(serra de Collserola i comarca del Vallès) i Imaginant futurs (riu Besòs i litoral nord-est).

Setmanes temàtiques centrades en assumptes concrets i en les diverses ciutats participants (Focus week), la creació de seus itinerants de Manifesta 15, i un programa, Manifesta 15+, que introdueix projectes nous i celebra festivals i activitats ja existents per tal de situar la cultura en la primera línia de la vida metropolitana mentre duri la biennal, són només alguns aspectes de la programació.

Espais de l’àrea metropolitana considerats icònics des del punt de vista arquitectònic (com ara les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, la Casa Gomis del Prat de Llobregat o la seu de l’editorial Gustavo Gili) seran seus de Manifesta 15, que ofereix als i a les visitants un seguit d’itineraris gràcies als quals podran conèixer aquests espais i veure les moltes propostes artístiques que integren el programa, firmades per noms com Claudia Pagès, Jokkoo Collective, La Casa dels Futurs, Matias Daporta, Metrópolis, Nora Ancarola, Rosa Tharrats & Gabriel Ventura, Tornen les Esquelles, Transductores, Lola Lasurt o Domènec. Penseu que el 42 per cent dels artistes participants (el 26 per cent són locals) han creat noves obres o han adaptat projectes per a aquesta biennal. Un equip de mediadors presentarà al públic les obres exposades aplicant perspectives diverses: urbana, mediambiental i política. A més, altres itineraris tindran un caràcter temàtic i seguiran els diversos eixos de la biennal.

Recordeu que ja podeu comprar en línia les entrades per a Manifesta 15. Hi haurà un únic preu ,15 €, per a una entrada vàlida durant tota la biennal per a les tres seus principals: la Casa Gomis, el Monestir de Sant Cugat i les Tres Xemeneies. La resta de seus tindran entrada lliure.

Si voleu més informació sobre el programa complet, la llista de participants i les seus de Manifesta 15, consulteu el web de la biennal nòmada europea.

Més informació