Tornar

Passat, present i futur dels mitjans audiovisuals a Catalunya

21/05/2024 - 12:00 h

Barcelona Cultura

El DHub acull la mostra "Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio".

El dia 30 de maig del 1983, ara fa quaranta anys, es va aprovar al Parlament de Catalunya la llei de creació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, una entitat que, el mes de juny d’aquell any, donava origen a Catalunya Ràdio i el 10 de setembre, encara en període de proves, a TV3. En el context de l’aniversari (munten fins i tot una carrera), una exposició al Disseny Hub Barcelona (DHub) repassa la història dels mitjans audiovisuals catalans entre el 22 de maig i el 25 d’agost.

L’exposició és una bona oportunitat per conèixer millor uns mitjans audiovisuals públics que estan celebrant aquests dies els primers quaranta anys de vida. Quan van aparèixer, van ser tota una innovació, una mostra de la màxima modernitat audiovisual a la qual no estàvem acostumats.

Aquí podreu fer una mirada al passat i reviure la història de TV3 i Catalunya Ràdio, amb parada en el present, és a dir, la plataforma 3cat amb la qual els mitjans audiovisuals públics ofereixen el seus continguts.

Quin ha estat el paper d’aquests mitjans, extraordinàriament moderns quan van néixer, en la creació d’un imaginari col·lectiu? I quins són els imaginaris que ens suggereixen aquests mitjans per al futur?

Ricament documentada, amb molts objectes il·lustratius i amb una aposta decidida per les tecnologies digitals i la intel·ligència artificial, la mostra incideix en aquest aspecte de modernitat que ha marcat la trajectòria dels mitjans públics audiovisuals en català.

A la mostra us proposaran donar un cop d’ull al passat i present, però també, molt especialment, a un futur que coneixereu en una exposició interactiva i amb un caràcter immersiu que us farà viure un exercici d’anticipació. Com seran els continguts del futur? Com hauran canviat les tecnologies en els pròxims quaranta anys?

Si voleu mirar cap al passat dels mitjans públics audiovisuals de Catalunya sense perdre de vista el futur, veniu a veure l’exposició “Connectem. 40 anys de TV3 i Catalunya Ràdio”, però abans consulteu al web del DHub tota la informació al respecte.

Més informació