Tornar

Jocs de premi al Sant Andreu Teatre

17/11/2023 - 20:00 h

Ajuntament de Barcelona

Dau Festival del Joc lliura els premis d'enguany en una vetllada especial al Sant Andreu Teatre.

 

Un dels secrets més ben guardats de l’edició que fa dotze de Dau Festival del Joc s’acaba de desvelar durant una gala al Sant Andreu Teatre, la Gala de Premis Dau Barcelona 2023. Voleu saber quins creadors i creadores de jocs han estat guardonats? Doncs l’autor Fred Horn, els inventors del joc Revive, l’autor Dani Garcia i la il·lustradora Amelia Sales.

Els Premis Dau Barcelona es lliuren en tres categories, dedicades a reconèixer aspectes diferents de la tasca dels autors i autores de jocs i d’altres creadors i creadores que practiquen activitats relacionades amb els jocs de taula. La gala de lliurament, presentada per la divulgadora Aida Márquez, amb la participació del mag Jordi Pota i el Regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, marca l’inici d’una festa del joc que converteix Fabra i Coats en un gran tauler fins diumenge a la nit.

Així, cada any es premia Una vida dedicada al joc, nom d’un premi honorífic que reconeix la trajectòria d’algú que hagi centrat la seva vida al voltant del món del joc. En aquesta edició, serà el neerlandès Fred Horn, creador de jocs que van des de Cardo i varietats diverses de Tangram, fins a Zipher, Tower of Babel, Mathzee o Serpentine, entre altres, però també un investigador notable d’aquesta disciplina. Va néixer a Amsterdam l’any 1945, ha viscut sempre entre aquesta ciutat i la Haia i ha compartit la seva passió pels jocs amb una feina per a l’Estat i amb una gran afició per la música i, en concret, pels instruments de vent i metall.

I, després de conèixer el creador d’uns jocs als quals possiblement heu jugat més d’un cop, sabreu qui és el guanyador del guardó al millor autor de jocs del 2023. No és un, aquest cop, sinó un equip format per Helgue Meissner, Kristian Amundsen Østby, Eilif Svensson i Anna Wermlund. Han creat el joc de taula Revive, una proposta que ens convida a crear una nova civilització al planeta… 5.000 anys després del col·lapse de la humanitat.

I a casa? Han premiat en Dani Garcia. Sí, és el creador del joc de taula Barcelona, que ens situarà a la capital catalana de finals del segle XIX, quan es començava a aplicar el pla Cerdà i que ens convida a convertir-nos en un d’aquells constructors que van transformar la ciutat. Seguireu els designis de Cerdà o us deixareu endur per l’esperit del modernisme? És una proposta nova del creador d’Arborea que s’acaba d’endur el premi al millor autor novell de l’any 2023.

I, com a Millor artista dedicada a aplicar el seu talent en el món dels jocs, Amelia Sales, una il·lustradora que s’ha especialitzat en aquest tema. Potser la coneixeu per les il·lustracions que ha fet per a jocs com Festival o Spy Codes, però s’endú el premi d’enguany per la feina que ha fet a Insecta. Ladies of Entomology. És un joc de l’Eugeni Castaño i en Ferran Renalias que parla tant de dones com de rigor científic i, en concret, d’entomologia. Recorrereu el món caçant insectes de tota mena!

En qualitat de nou autor del Saló del prestigi, un espai dedicat al reconeixement pòstum de personalitats històriques que han contribuït significativament a la difusió i al desenvolupament del joc s’ha reconegut Klaus Teuber, creador del Catan, que va morir el passat mes d’abril.

Consulta el web de Dau Barcelona i vine a jugar a Fabra i Coats.

Més informació