Tornar

Tres dies d'art i acció a La Capella

13/11/2023 - 12:21 h

Ajuntament de Barcelona

Un cicle de performances al centre del carrer de l'Hospital obre el programa Barcelona Producció d'enguany.

 

Diàlegs entre la tradició i la contemporaneïtat, imatges que s’esvaeixen i us fan pensar en la linealitat del temps, un concert improvisat… Amb accions com aquestes, els i les artistes Guiu/Laia Gimeno Bardis i Laura Roig, Estanis Comella i Ari Cardozo us conviden a explorar la relació entre els cossos, el temps i l’espai. Sigueu benvinguts i benvingudes al cicle de performances que podreu veure a La Capella des del 14 fins al 16 de novembre, amb entrada lliure.

Totes tres performances obren el programa Barcelona Producció 2023-2024, dedicat a incentivar la producció en l’àmbit de les pràctiques artístiques contemporànies. Dins les propostes d’aquest cicle de programació, trobareu exposicions, però també projectes curatorials o línies de recerca, amb final expositiu o sense, proposades per creadors i creadores emergents de la ciutat o que hi viuen.

El dimarts, 14 de novembre, comença el cicle amb La llenya escalfa dues vegades. És la performance que firmen Guiu/Laia Gimeno Bardis i Laura Roig, dues noies que es coneixen des de sempre, procedeixen del mateix poble i que tenen un interès comú: estudiar la relació entre el seu entorn contemporani i el folklore del seu lloc d’origen. Ho van fer aquest 2022 passat amb Galop de Panderetes, que es va veure a l’Hangar, i ho tornen a fer ara en aquesta performance, en la qual fan dialogar tradició i modernitat en recrear el concurs d’estellar del seu poble, Torroelles de Llobregat, protagonitzat pels boscaters de la zona. És una festa popular anual que comença al bosc i acaba al poble o, en aquest cas… a La Capella. I és que, ja ho veureu, tot començarà a les 10 h del matí del dimarts al bosc, o més ben dit, al compte d’Instagram @lacapellabcn, on veureu i viureu una tradició que té tres moments i espais especialment significatius: aquest bosc d’on surt la llenya, el viatge dels traginers i l’activació del concurs d’estellar a La Capella. El directe d’Instagram serà el dispositiu per generar la retransmissió en directe del viatge d’aquesta tradició, des del bosc fins a la ciutat. Seguiu els boscaters quan van al bosc, quan inicien el viatge… i veniu a veure el concurs a la Sala Gran del recinte del carrer de l’Hospital, en directe (18.30 h). Quin és el pes de la tradició i quines violències ha engendrat? Aquí us ho expliquen.

Torneu l’endemà, dimecres, 15 de novembre (19 h), i coneixereu l’Estanis Comella, l’artista de Lleida que protagonitza l’acció SXT – Courtyard Rosebush (a la fotografia). Escriptura i producció musical conflueixen en una proposta en directe que combina l’arquitectura i unes imatges efímeres. Comella fa servir materials propis, textos i imatges, que en les seves mans esdevenen una mena de coreografia improvisada. Tot, per descriure les modulacions de les seqüències temporals que l’estructuren. 

Com a última proposta del cicle, el dijous, 16 de novembre (17 h), l’artista veneçolana Ari Cardozo ens ha preparat ¿Qué hace una chica como tú en un sitio como este?. Pren la forma d’un concert d’improvisació electroacústica de llarga durada que fa servir sons i veus per tal de mostrar-nos la capacitat que té la música per generar situacions transcendentals. Aquí no us calen més imatges que les que genera el moviment del cos de l’artista, convertit aquí en obra en si mateixa i en escenari.

Si voleu veure les tres performances del cicle que obre el programa Barcelona Producció d’enguany a La Capella, veniu al carrer de l’Hospital, però abans consulteu la informació al respecte al web d’aquest espai dedicat a la creació contemporània.

Més informació