Tornar

Imatge d'un ésser inventat.

‘Bioscopi: Interespècies’, creativitat en línia

Coincidint amb l’exposició ‘Mart. El mirall vermell’, el CCCB us proposa crear i animar criatures marcianes i altres espècies des de casa.

Us imagineu com serien uns éssers capaços de viure en condicions tan extremes com les de Mart? Aquesta és una de les preguntes que planteja el CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, que aquests dies explora el planeta vermell a través de la literatura, el cinema i altres formes de cultura que han ajudat a construir l’imaginari popular al voltant de Mart. A l’equipament del Raval trobareu alguns models que responen a la qüestió, però al seu web us donaran pistes perquè pugueu crear els vostres marcians.

Bioscopi. Interespècies us convida a aplicar tècniques cinematogràfiques com l’stop motion per donar vida a aquestes criatures sorgides de la vostra imaginació. És, de fet, una mena de laboratori audiovisual que facilita les eines i els recursos per experimentar, mitjançant les possibilitats de l’animació i de la intel·ligència artificial, la creació d’éssers fantàstics, microscòpics o gegants. I no només això: l’objectiu d’aquesta activitat és, també, assajar de manera divertida i creativa noves formes de relacionar-nos amb altres espècies, tal com plantegen les exposicions Mart. El mirall vermell i Ciència fricció. Vida entre espècies companyes –que s’inaugurarà el mes de juny i que abordarà els intercanvis, mutacions i simbiosis entre espècies.

Si bé l’activitat pot realitzar-se de manera presencial al CCCB, prèvia sol·licitud al seu Servei Educatiu, des d’aquí us proposem que entreu en aquest enllaç i mireu de fer-la a casa, entre totes i tots; totes les espècies que feu arribar al centre passaran a formar part d’un gran atles col·lectiu d’éssers imaginaris. Com imagineu el vostre?

Data de publicació: Dimarts, 30 març 2021
  • Comparteix