Tornar

Un moment de l'activitat.

Un ‘Calaix de sons’ al CosmoCaixa

Una activitat lúdica i educativa que descobreix als infants els mecanismes que ens permeten percebre i identificar els sons.

Sabeu quines freqüències de so pot captar l’oïda humana? Per què les orelles d’un gos són diferents de les d’un gat? Sabríeu dir quins objectes vibren i quins no? Són alguns dels interrogants que obre Calaix de sons, una nova activitat de CosmoCaixa que, com sempre, convida a aprendre tot divertint-se.

Calaix de sons proposa a les nenes i als nens tancar els ulls i parar atenció... Un acte senzill però molt revelador: perquè l’oïda és tan eficaç com la vista per identificar objectes o accions. Ara bé, com arriba el so a l’oïda? Aquesta és la pregunta clau de l’activitat, i que els i les participants podran respondre després d’experimentar amb eines i materials d’ús habitual, elements que els demostraran que el punt de partida de qualsevol so és una petita vibració.

La sessió és experimental i participativa i dona algunes claus per entendre que les vibracions necessiten un medi per propagar-se, que determinats instruments i materials fan que els sons se sentin millor i, sobretot, com és de fascinant el món que s’amaga rere un Calaix de sons. Pareu bé l’orella, l’activitat és a punt de començar!

Data de publicació: Dijous, 30 Gener 2020
  • Comparteix