Tornar

'Personatge davant el sol', de Joan Miró.

‘De carn i ossos’, un taller creatiu

La Fundació Joan Miró ha seleccionat peces de l’exposició ‘Miró. El llegat més íntim’ perquè les famílies les transformin i donin nous sentits.

La passada primavera, la Fundació Joan Miró va inaugurar una mostra temporal que ens descobreix l’artista en la intimitat dels seus processos creatius. Dibuixos preparatoris, documentació inèdita i, fins i tot, fotografies familiars que parlen del vessant menys públic del mestre. I, ara, els serveis educatius de l’equipament han seleccionat algunes de les peces de l’exposició Miró. El llegat més íntim perquè formin part d’una activitat familiar. Un taller de disfresses queer a càrrec de Blanca Arias en el marc del programa Museus LGTBI+.

De carn i ossos proposa a les famílies participants abordar l’obra de Joan Miró des de l’encarnació en primera persona de les criatures que l’habiten. És a dir, elaborant una disfressa inspirada en els personatges que apareixen als quadres i escultures de Miró. El llegat més íntim, que prèviament s’hauran comentat. Ocells, peixos, objectes i altres figures mironianes que, una vegada transformades, buscaran vincles entre elles, parentius estranys que qüestionaran els models tradicionals de relació entre espècimens. Per exemple, podria sorgir una amistat íntima i profunda entre un estel i una persona, o entre una ampolla i un ocell.

L’objectiu últim de l’activitat és queeritzar la relació entre l’ésser humà, els objectes i l’espacialitat. Obrir la ment i plantejar-se noves maneres de relacionar-se, de connectar, que s’allunyin de les normes establertes per la societat.

De carn i ossos és, per tot plegat, una activitat que convidarà els grups familiars a ser creatius en l’art i en la vida, a eixamplar la mirada i explorar vies per combatre els prejudicis vinculats al gènere.

Data de publicació: Dimarts, 05 juliol 2022
  • Comparteix