Tornar

Les disfresses són un dels grans reclams del Carnaval.
Una màscara típica de la festa.

Carnaval 2020: Barcelona surt de festa!

Tots els districtes de la ciutat es preparen per als balls, les rues, les disfresses i la resta de tradicions d’una celebració marcada per la gresca i la disbauxa.

Ja el tenim aquí! Del 20 al 26 de febrer, el Carnaval de Barcelona portarà a tots els districtes de la ciutat la festa més esbojarrada i transgressora del calendari, una celebració que implica tota la ciutadania i que inclou rues, concursos gastronòmics i mascarades, entre molts altres actes tradicionals... i de nova creació.

L’inici de la festa serà la tarda del dia 20 (Dijous Gras), a la plaça Reial, d’on sortirà la comitiva de capgrossos, grallers i gegants que acompanyen els reis Beluga i Tòtil Tocatdelala i els seus ambaixadors, protagonistes de l’espectacle Color Carnaval. El recorregut acabarà al Palau de la Virreina, llar aquests dies del Rei i de la Reina dels Poca-soltes, on es viurà un dels moments més esperats de la jornada: la Taronjada. Una batalla de confeti taronja al compàs de la música festiva!

Abans de l’Arribo i de la Taronjada, però, a molts barris s’hauran cuinat (i cruspit) les truites, coques i botifarres típiques del Dijous Gras: mercats i centres cívics s’ompliran aquest dia de concursos i degustacions. I després d’aquesta data, més concursos (de disfresses, de pintacares...), tallers de màscares (clàssiques, egípcies, fetes amb material reciclat, amb talladora làser...), contes, rues i festa per a totes les edats. Per descomptat, les famílies podran celebrar un Carnaval a mida!

L’acte de cloenda (Dimecres de Cendra) serà el popular Enterrament de la Sardina, que marca la fi del regnat del Rei i de la Reina del Carnestoltes i l’inici de la Quaresma. Segons el districte, l’Enterrament es farà a l’estil Nova Orleans (Horta-Guinardó), s’acompanyarà d’un espectacle de foc (les Corts), inclourà una xocolatada (Sants-Montjuïc) o adoptarà la manera més tradicional. En tot cas, el que hauria de ser un moment trist serà tan festiu i comunitari com tota la resta! El Carnaval de Barcelona és una gran celebració col·lectiva. Participeu-hi!

Data de publicació: Dimarts, 11 Febrer 2020
  • Comparteix