Tornar

Alguns dels jocs del Cau.
Un racó de joc i esbarjo.
Detall de l'espai.

Coneixeu el ‘Cau de la Guineu’?

El Mas Guinardó obre un petit espai familiar perquè els més menuts passin una bona estona entre llibres i jocs.

El nom del barri del Guinardó podria tenir el seu origen en el mot guinarda, que en català antic volia dir guineu. Ara, el Casal d’Entitats Mas Guinardó ha volgut anomenar l’espai d’esbarjo que recentment ha obert per a infants i famílies el Cau de la Guineu, potser en record als temps (llunyans) en què el barri va ser terra de guineus, o perquè aquest espai és un lloc menut, càlid i acollidor com un cau.

Al Cau de la Guineu, nenes i nens poden jugar, fullejar àlbums il·lustrats o aprendre de manera divertida. Aquest raconet habilitat al Mas Guinardó neix per respondre a la necessitat de disposar d’un espai agradable i climatitzat –el Mas és refugi climàtic– per als més petits, bé perquè es distreguin en bona companyia o esperin, tot jugant, l’inici d’una activitat. És un punt d'intercanvi de llibres on, a més, trobaran jocs de taula i blocs de fusta per divertir-se amb les amigues i els amics. En aquest sentit, vol fomentar la imaginació i el reciclatge, ja que els jocs facilitats estan fets amb materials reutilitzats. 

I encara més: el cau és un espai lliure de pantalles! Del que es tracta aquí és de relacionar-se i passar-ho bé xerrant, llegint i jugant com sempre s’ha fet. No és un espai dinamitzat ni una ludoteca, sinó un territori familiar perquè grans i menuts comparteixin una estona d’esbarjo en un entorn amable... i històric. Al cap i a la fi, el Mas Guinardó és una de les cases més antigues de Barcelona, i segons la llegenda va pertànyer a Perot Rocaguinarda, àlies Perot lo Lladre, cèlebre bandoler que, fins i tot, apareix al Quixot de Cervantes sota el nom de Roque Guinart.

El Cau de la Guineu us espera en aquest mas carregat d’història i d’activitats. No hi falteu!

Data de publicació: Dijous, 02 març 2023
  • Comparteix