Tornar

Imatge promocional de 'Ploey: mai volaràs sol'.
'L’extraordinari viatge de T.S. Spivet'.

Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

Els Cinemes Girona acullen les sessions familiars d’una edició que convida a prendre consciència del sentiment de soledat entre els infants.

‘A Barcelona els infants no esteu sols’. Aquest és el lema de la nova edició del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants que cada diumenge entre l’11 d’abril i el 2 de maig (11 h) oferirà sessions familiars als Cinemes Girona. Perquè, enguany, el festival té per objectiu fer-nos veure que les nenes i els nens també poden patir situacions de solitud; per aquest motiu, les pel·lícules seleccionades conviden a reflexionar sobre aquesta realitat i faciliten eines i propostes per combatre-la. Sobretot, en els moments actuals, amb una pandèmia que posa límits i distància a les relacions socials.

Ploey: mai volaràs sol i L’extraordinari viatge de T.S. Spivet són els dos llargmetratges que veureu als Girona, en sessions gratuïtes i amb el suport d’un programa d’activitats familiars per completar l’experiència i fer-la més enriquidora. El primer, Ploey: mai no volaràs sol (11 i 25 d’abril), és una pel·lícula d’animació en 3D que parla del dret dels infants a rebre protecció davant de situacions de desemparament i de soledat no desitjada. Ho fa a través de la història d’un petit ocell que no ha après a volar a temps per fer el viatge migratori de la tardor i que se les empescarà per fer front als perills de l’hivern àrtic o a la por fins que, a la primavera, els altres ocells tornaran al seu costat. La proposta, que suggereix qüestions com la capacitat de supervivència d’un infant fora d’un entorn protector, planteja diversos exercicis per fer en família: per exemple, esbossar un dibuix sobre la importància dels drets de nenes i nens en contra de l’aïllament.

Quant a L’extraordinari viatge de T.S. Spivet (18 d’abril i 2 de maig), explica la història de T.S. Spivet, un nen superdotat, fill d’un pare ancorat en l’univers del western i d’una mare que estudia els insectes de manera obsessiva. Cadascun d’ells viu aïllat per lluitar contra un fet traumàtic que el va trasbalsar, però quan en T.S. guanya un premi científic i decideix viatjar tot sol per recollir-lo, l’aïllament s’acabarà. La discriminació que pateixen alguns infants superdotats o l’explotació infantil són temes que apareixen a la pel·lícula, que proposa imaginar en família com seria un viatge en solitari o sobre la protecció de la canalla davant d’un cop emocional.

El Departament de Promoció de la Infància de l’Àrea de Drets Socials, Justícia  Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, de la mà de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, va engegar l’any 2000 el Cicle de Cinema dels Drets dels Infants, amb la ferma convicció del valor afegit que l’educació en Drets Humans té per als més petits. Consulteu-ne els detalls en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 12 Abril 2021
  • Comparteix