Tornar

En Miguel i un altar per als seus difunts.
Un moment de l'espectacle.

‘Coco’, el nou musical de l’Apolo

El teatre del Paral·lel reprèn les funcions d’un espectacle singular, un tribut a una de les tradicions populars mexicanes més cèlebres.

La tradició mexicana del Dia dels Morts, amb la seva explosió de colors, danses i sonoritats, és l'eix conductor del musical que torna al Teatre Apolo, del 15 de gener al 6 de febrer, després d'haver fet una primera temporada abans de festes. Un espectacle familiar que compta amb tots els ingredients per meravellar el públic menut i descobrir-li una de les celebracions més populars de Mèxic, declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2008.

Basat en la pel·lícula animada del mateix títol produïda per Pixar (2017), Coco és un tribut musical a aquesta tradició. El seu protagonista és Miguel, un noi de Santa Cecília, antic centre cerimonial, que somia a ser un gran músic. Ara bé, per fer realitat aquest somni haurà de convèncer la seva família, que s’hi oposa frontalment; i Miguel viatjarà al món dels difunts per retrobar-se amb un avantpassat que, com ell, portava la música a la sang, i demanar-li consell. La seva aventura el farà aprendre que l’amor de la família és el més important, i que només mor qui és oblidat. 

El Coco que torna a l’Apolo aquest dissabte és una creació de La Barbarie Musical que aposta per l’espectacularitat tant en els seus números musicals com en l’escenografia de l’espectacle. La proposta no només ensenya als més menuts allò que aprèn Miguel en el seu viatge, sinó que els descobreix una celebració procedent d’una altra cultura, una lliçó igualment valuosa. Això és Coco.

Data de publicació: Dimarts, 07 Desembre 2021
  • Comparteix