Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

‘Els coloms’, veu i moviment

El programa d’activitats familiars del MACBA proposa un taller que juga amb el so i amb el cos, amb la individualitat i el col·lectiu.

A través del seu programa educatiu, el MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona ens proposa explorar conjuntament les maneres de relacionar-nos amb el saber. L’educació és per a aquest equipament una pràctica d’interrupció de la normalitat, un espai que trenca amb la imaginació reguladora i ens permet endinsar-nos en la imaginació poètica. És una manera d’entendre l’ensenyament que s’allunya de cànons i de normes establertes i que transforma l’aprenentatge en una exploració fascinant.

L’activitat familiar Els coloms, a càrrec de l’artista Elisa Keisanen, n’és una bona prova. El taller s’endinsa en el valor i el poder de la nostra veu i la capacitat del nostre cos per fer el que cal en cada moment, amb l’objectiu d’explorar els extrems i oposats de la nostra presència. Observarem el que és petit i el que és gran, el so i la veu individuals i col·lectius, el cos propi i el cos de grup. I tot plegat, a través del moviment lliure i de l’energia de les i els participants.

Ballarina i performer, Elisa Keisanen entén el moviment de manera impulsiva, sense jutjar-ne la forma exterior. L’artista finlandesa, radicada a Barcelona i cofundadora del col·lectiu Iniciativa Sexual Femenina, s’acosta a la dansa des d’una perspectiva feminista i antiacademicista, sense prejudicis i investigant la força de la comèdia física o del moviment repetit fins a l’esgotament.

I per arrodonir l’experiència, després de participar en Els coloms les famílies podran descansar a l’Espai de lectura i familiar del MACBA, on trobaran llibres, gandules i altres elements per continuar endinsant-se en el món de la creació contemporània o compartir les sensacions que s’hauran emportat del taller.

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix