Tornar

Un moment del taller.

‘Colors salvatges’, a CaixaForum

L’equipament de Montjuïc proposa un taller que esperona la fantasia de les i els participants i els fa veure el món d’un altre color.

Un cop més, CaixaForum Barcelona ens brinda l'oportunitat de viure una experiència cultural que no només enriquirà la nostra ment sinó que seduirà els nostres sentits. Es tracta de Colors salvatges, un taller que vol fer-nos repensar la relació que totes i tots nosaltres, petits i grans, tenim amb els colors.

A partir dels divuit mesos, els infants ja comencen a diferenciar els colors i a reconèixer les formes, les textures o la mida de les coses. I amb només tres anys, ja aconsegueixen anomenar els colors bàsics. Ajudar-los a diferenciar-los requereix, de vegades, paciència i comprensió, perquè el procés d’aprenentatge pot ser un pèl llarg. Per aquest motiu, el millor és fer-ho de manera divertida i distesa.

Recomanat per a famílies amb nenes i nens a partir de 5 anys, Colors Salvatges és un taller semidirigit que juga amb les tonalitats que normalment atribuïm a paisatges i objectes, i les sacseja amb l’ajuda de les i els participants. Per què un camp no pot ser de color blau, o un cel, fúcsia? Qui diu que els colors de les coses són fixos i inalterables? Acolorim de manera diferent el món i la vida en una activitat que potencia la fantasia i la llibertat creativa dels més menuts i que els demostra que, segons el que vulguem expressar o, fins i tot, de l’humor que tinguem cada dia, els colors poden canviar. I és que els colors expressen el nostre estat emocional; de fet, l’observació de la relació d’una persona amb la paleta de colors permet intuir com és o com se sent en un moment determinat.

Colors salvatges s’adreça a joves artistes que no tinguin por de trencar les normes i vulguin explorar nous pigments i tonalitats.

Data de publicació: Dimarts, 06 Desembre 2022
  • Comparteix