Tornar

Imatge il·lustrativa de l'activitat.

Un conte amb perspectiva ecologista

El Museu Marítim proposa una activitat familiar que reflexiona sobre els desastres mediambientals ocasionats per l’ésser humà i la manera d’evitar-los.

Fa poc més de vint anys, la Costa da Morte va despertar coberta d’un material negre i viscós, vessat al mar per un petrolier que va naufragar davant el litoral gallec. El fuel que va abocar el buc al mar i la seva arribada a la costa va provocar el desastre ecològic més gran succeït a la península; el Museu Marítim de Barcelona recorda ara aquella catàstrofe en una exposició que valora l’impacte de l’accident per al medi ambient i posa l’èmfasi en la sostenibilitat, les energies renovables i la cura de la natura, la millor recepta per evitar noves tragèdies.

I com a complement de la mostra, el museu proposa a les famílies una activitat que les sensibilitza envers la necessitat de protegir el medi natural i fa participar les nenes i els nens de manera activa en la prevenció i la resolució d’aquesta mena de conflictes. La proposta és també creativa: un conte sobre la contaminació al mar on elles i ells poden decidir el desenllaç.

Com va passar amb les veïnes i veïns de la Costa da Morte, la parella protagonista de la narració, en Gerard i l’Anna, descobreix que la platja del seu poble està coberta de fuel: un gran petrolier ha patit un accident i ha vessat els seus tancs plens de combustible al mar. Cal que corrin per netejar la zona abans que els animals marins no es vegin afectats pel vessament, però no ho podran fer tots sols. Per sort, tal com va passar a finals de 2002, quan el Prestige va embarrancar a la costa gallega, milers de persones es mobilitzaran de manera solidària per evitar que les conseqüències del desastre siguin encara més grans.

Un conte sobre la contaminació al mar on tu decideixes el final és una activitat que promou la reflexió al voltant d’episodis com el del Prestige, amb l’objectiu que no tornin a repetir-se. Una reflexió necessària.

Data de publicació: Dijous, 02 Febrer 2023
  • Comparteix