Tornar

Janosch és un dels autors que trobem en aquesta selecció de contes.
Una parella de pingüins saluda el nou membre de la família.
Il·lustració del llibre ‘Miki’, d’Stephen Mackey.

Contes per a la igualtat

La Biblioteca Francesca Bonnemaison posa al vostre abast una selecció de relats que parlen d’igualtat de gènere i d’oportunitats.

La literatura infantil és una font inesgotable d’aprenentatge. Els contes no només milloren les competències lectores de les nenes i els nens o els conviden a fer volar la imaginació, sinó que els instrueixen en valors fonamentals com l’amistat o la solidaritat. Els que trobareu a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, vinculats al Fons Especial Dona, tenen molt en compte les situacions que perpetuen les desigualtats i els prejudicis socials al món actual: són contes i altres documents seleccionats perquè els infants, les famílies i qualsevol persona vinculada al món de l’educació o interessada en aquest àmbit, puguin treballar nocions com la igualtat de gènere o d’oportunitats per mitjà d’històries entretingudes i emocionants.

A través d’uns codis de colors, identificareu ràpidament els Contes per a la igualtat entre tots els que omplen els prestatges de la biblioteca. Hi trobareu, per exemple, alguns que promouen l’intercanvi de rols: Papá león y sus felices hijos: pequeña guía para padres, de Janosch, o Per què?de Lindsay Camp i il·lustracions de Tony Ross, són dos dels contes que revisen els estereotips i els rols de gènere, molt especialment en la representació del model familiar, mentre que llibres com Miki, d'Stephen Mackey, o Les dames de la llum, d'Adoración i Antonia Santolaya Ruiz-Clavijo, tenen com a protagonistes noies o dones actives i independents, allunyades dels models ‘femenins’ tradicionals, que les presenten com si fossin personatges ingenus, volubles o desprotegits.

Les biografies de dones excepcionals o els contes que parlen dels drets de la dona o de la diversitat afectiva formen part també d’aquesta selecció de la Biblioteca Bonnemaison. Un espai per a la dona obert al públic menut.

Data de publicació: Dijous, 02 juliol 2020
  • Comparteix