Mostra de cinema “Salut, drets, acció”

Cinema. Es projectaran documentals relacionats amb el feminisme i la salut i el gènere.

La 13a mostra de cinema “Salut, drets, acció” reflexionarà sobre la violència de gènere, la gestació subrogada, el paper que té l’estètica en la salut, la salut comunitària i les polítiques públiques de salut i gènere.

Les sessions tindran lloc als Cinemes Girona. Són les següents:

Dijous 10 d’octubre (19.00 hores): Woman
A Moçambic el gènere defineix les dones des que neixen. Ara una nova generació de dones alça la veu per combatre la desigualtat amb el hip-hop, el rap, la poesia, la justícia i els moviments socials. El debat posterior serà amb Josina Machel, fundadora de Kuhluka Movement i filla del primer president de Moçambic; Ivete Mafundza, advocada i rapera; Raúl de la Fuente, director del documental, i Dama do Bling, artista i activista.

Dijous 17 d’octubre (19.00 hores): Toxic Beauty
Els patrons de bellesa imposats socialment pressionen les dones d’arreu del món perquè consumeixin productes estètics i cosmètics, molts amb efectes nocius. El debat posterior serà amb les activistes Brenda Chavez i Desirée Bela-Lobedde.

Dijous 24 d’octubre (19.00 hores): Outsourcing Surrogacy i The Surrogates Club
A l’Índia la maternitat subrogada és legal des del 2002 i té una clara necessitat econòmica. Al Canadà hi ha dones disposades a fer-ho de manera altruista. El debat posterior serà amb Valeria Perasso, productora del documental i investigadora de la BBC; Itziar Lecuona, doctora en Dret i Màster en Bioètica i Dret per la UB, i Luján Piatti, advocada i doctora en Drets Humans.

A més, el dilluns 14 d’octubre, a les 19.00 hores, tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison el debat “Com garantir la perspectiva feminista en les polítiques de salut?”, en què participaran Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut de la Generalitat, i Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona.

El dimecres 23 d’octubre, a les 19.00 hores, es projectarà el curtmetratge Los cuidados, seguit pel debat “La salut comunitària és cuidar de tothom”. L’acte tindrà lloc a la capella de la Misericòrdia de Barcelona.

Horaris


La mostra, que arriba a la 13a edició, projectarà enguany documentals relacionats amb el feminisme i la salut i el gènere. En concret, reflexionarà sobre la violència de gènere, la gestació subrogada, el rol que té l´estètica sobre la salut, la salut comunitària i les polítiques públiques de salut i gènere.

Les sessions programades tindran lloc als Cinemes Girona (Carrer de Girona, 175, Barcelona) i són les següents:

● Dijous 10 d´octubre (19h): Woman. A Moçambic, el gènere defineix les dones des del naixement. Ara una nova generació de dones polièdriques, poderoses, apassionades i lluitadores alça la veu per combatre la desigualtat des del hip-hop, el rap, la poesia, la justícia i els moviments socials. Debat posterior amb Josina Machel, fundadora de Kuhluka Movement i filla del primera president de Moçambic, Ivete Mafundza , advocada i rapera, Raúl de la Fuente , director del documental, i Dama do Bling, artista i activista.

● Dijous 17 d´octubre (19h): Toxic Beauty. Els patrons de bellesa imposats socialment pressionen habitualment dones d´arreu del món a consumir productes estètics i cosmètics, molts amb efectes nocius. El documental pretén reflexionar sobre les causes i les conseqüències de consumir aquests productes. Debat posterior amb les activistes Brenda Chavez i Desirée Bela-Lobedde.

● Dijous 24 d´octubre (19h): Outsourcing Surrogacy i The Surrogates Club . A l´Índia, la maternitat subrogada és legal des del 2002 i té una clara necessitat econòmica. Al Canadà hi ha dones disposades a fer-ho de forma altruista. Doble sessió per abordar el candent debat de la maternitat subrogada. Debat posterior amb Valeria Perasso, productora del documental i investigadora de la BBC, Itziar Lecuona, doctora en Dret i Màster en Bioètica i Dret per la UB, i Luján Piatti, advocada i Doctora en Drets Humans.

A més:
● El dilluns 14 d´octubre (19h) se celebrarà a l´espai Francesca Bonnemaison el Debat Crític 'Com garantir la perspectiva feminista en les polítiques de salut?', que comptarà amb la participació de Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Gemma Tarafa, regidora de Salut, Envelliment i Cures de l´Ajuntament de Barcelona.

● El dimecres 23 d´octubre (19h) es projectarà el curtmetratge Los cuidados, que anirà seguit del debat 'La salut comunitària és cuidar de tothom'. L'acte tindrà lloc a la Capella de la Misericòrdia de Barcelona.

Cinemes Girona

Adreça:
C Girona, 175
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08037
Població:
Barcelona