4rt Cicle d'humor als barris de Gràcia 'Gràcia Riu': Exposició 'Persianes de Gràcia. L'art a les sales del carrer amb mirada danesa, by Claus Jensen'


Enamorat de Barcelona i completament seduït per Gràcia. Així és com he estat durant dècades. Vaig néixer a Dinamarca, país on he viscut la major part de la meva vida, combinat amb estades més o menys llargues a Catalunya i Itàlia. Gairebé sempre porto la meva càmera amb mi, i això em permet disposar d´abundant material gràfic de temàtiques molt variades.

Un dels temes a fotografiar, entre d´altres, que ha despertat el meu interès a la Vila de Gràcia, durant més temps, han estat les persianes pintades dels comerços, que pots trobar arreu del barri. Són pintures molt diverses, algunes pintades ràpidament, amb poques línies o figures; d´altres plenes de detalls i, òbviament, són el resultat d´una preparació i execució meticulosa per part de l´artista.

L´exposició és una mostra dels centenars de persianes que he fotografiat al barri durant anys. Les fotografies estan penjades seguint un ordre temàtic, que clarifica les diferències i similituds que trobem entre les diferents obres. Entre els temes dominants trobem persianes amb la dona com a motiu central, però també de flors i de cotxes, o sobre qüestions polítiques, entre d´altres.

Horaris

Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia

Adreça:
C Maspons, 6
Districte:
Gràcia
Barri:
La Vila de Gràcia
Codi postal:
08012
Població:
Barcelona