Exposició 'Altres escenaris possibles'

Quin és el darrer concert que has vist? Va ser al teu barri? Quants locals prop de casa teva saps que programen música en viu? Creus que el teu és un barri musicalment actiu? Ho era més temps enrere? Voldries que ho fos més?

Encara que costi de creure, Barcelona és ben plena d’espais on se celebren actuacions musicals. N’hi ha de més populars i de més amagats. N’hi ha al centre de la ciutat i a les perifèries. N’hi ha a bodegues i restaurants. A bars de barri i discoteques d’extraradi, a centres cívics i casals, a llibreries i tallers de ceràmica, a esglésies i espais okupats, a parcs i places, a la muntanya i al mar… I a cinemes, hotels, ateneus, botigues de discos, museus, balcons, cases particulars, carrerons, instituts… Potser costa veure’ls, però n’hi ha a tot arreu.

La secció de reportatges ‘Otros Escenarios Posibles’ que es va publicar a ‘El Periódico de Catalunya’ entre 2016 i 2020 va recórrer Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana tot detectant i descrivint l’activitat musical que batega a desenes d’espais que sovint queden fora del radar; centenars de trobades que, en el seu conjunt, ens parlen d’una ciutat rica i diversa musicalment parlant.

Ara, arriba als Centres Cívics de diferents barris aquesta exposició fotogràfica, ‘Altres Escenaris Possibles‘, com una invitació a descobrir el mapa sonor del nostre entorn, a valorar la cultura de proximitat, a conèixer millor les músiques dels nostres veïns i veïnes i, fins i tot, a prendre la iniciativa per tal d’organitzar aquell concert que potser donarà més vida, més llum i més color al nostre barri.

A càrrec de Nando Cruz.

Horaris

Centre Cultural La Farinera del Clot

Adreça:
Gran Via de les Corts Catalanes, 837
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Clot
Població:
Barcelona