Barcelona-Stonewall

Exposicions. L’exposició es pot visitar fins al 31 d’octubre en l’horari habitual d’obertura del Centre LGTBI de Barcelona.

“Barcelona-Stonewall: un viatge d’anada i tornada a les primeres manifestacions LGTBI” és un projecte expositiu produït directament pel Centre LGTBI de Barcelona i realitzat amb material fotogràfic provinent de l’LGTB Community Center National Archive de Nova York, l’Arxiu Municipal de Barcelona i la col·lecció de Colita.

A través d’una trentena d’imatges, l’exposició mostra les manifestacions que van començar a organitzar-se a la ciutat de Nova York un any després de la batuda policial de l’Stonewall Inn, el Christopher Street Day, altres expressions d’activisme i la mobilització incipient al voltant de la lluita pels drets LGTBI.

La mostra també conté algunes imatges de la històrica manifestació que va tenir lloc a la Rambla l’any 1977. A partir de material històric conservat al Centre de Documentació Armand de Fluvià i al Centre de Documentació de Ca la Dona, l’exposició contextualitza l’ambient polític i social en què va produir-se aquella primera protesta, estableix un paral·lelisme amb el cas novaiorquès i explica que Barcelona i Nova York han estat històricament referents de la lluita pels drets civils i plataformes dels col·lectius que han fet d’aquestes metròpolis els escenaris de les seves reivindicacions.

Horaris


Coincidint amb el 50è aniversari de la revolta d'Stonewall, el Centre LGTBI viatja a les primeres manifestacions LGTBI que es van organitzar a principis dels anys 70 en commemoració dels disturbis que suposen l'inici del moviment LGTBI a nivell internacional. La mostra disposa, també, d'un àmbit dedicat a la primera manifestació LGTBI a l'Estat espanyol, que va tenir lloc a la Rambla de Barcelona l'any 1977.

Centre LGTBI de Barcelona

Adreça:
C Comte Borrell, 22
Districte:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Codi postal:
08015
Població:
Barcelona