“Accions i resistències”

Cinema. El cicle gratuït i a l’aire lliure de cinema de dones presenta cinc pel·lícules.

El despertar social des de la mirada íntima és el punt de partida del Cicle de Cinema de Dones “Accions i resistències”, que entre el 18 de juny i el 22 de setembre projectarà cinc pel·lícules protagonitzades per dones que reaccionen davant d’opressions i injustícies.

Les projeccions són gratuïtes i a l’aire lliure, i tindran lloc en cinc districtes de la ciutat.

Aquest és el programa del cicle:

 • 18 de juny, 22.00 hores
  Plaça de davant del Centre Cívic Can Basté (Nou Barris)
  El orden divino (Petra Biondina Volpe): Una mestressa de casa, casada i amb dos fills, veu com la seva comunitat li posa entrebancs per treballar i el seu marit l’hi prohibeix. Comença a qüestionar-se l’ordre de les coses i a lluitar pel sufragi femení.
 • 1 de juliol, 22.00 hores
  Plaça de la Sedeta (Gràcia)
  Mujeres del siglo XX (Mike Mills): Cal un home per criar un fill de 15 anys? Aquesta és la pregunta que es fa la protagonista del film, que decideix demanar ajut i educar-lo amb dues amigues.
 • 8 de setembre, 22.00 hores
  Plaça de Mañé i Flaquer (Sarrià)
  La batalla de los sexos (Jonathan Dayton i Valerie Faris): El film recrea un partit de tennis històric que va tenir lloc el 1973 entre la tennista Billie Jean King i l’excampió Bobby Riggs. Riggs estava convençut que podia guanyar qualsevol dona i va reptar Jean King.
 • 12 de setembre, 22.00 hores
  Plaça de Sant Felip Neri (Ciutat Vella)
  Les invisibles (Louis-Julien Petit): Un centre d’acollida per a dones sense casa ha de tancar per retallades pressupostàries. Les treballadores socials no ho accepten i es fixen com a objectiu que les dones acollides trobin feina i sostre en tres mesos.
 • 22 de setembre, 22.00 hores
  Carrer de Jordi de Sant Jordi (Sant Andreu)
  Grandma (Paul Weitz): Recorregut per la vida d’una dona gran, àvia, lesbiana, acadèmica, poeta i activista feminista a través d’un viatge que emprèn amb la seva neta per aconseguir els diners que necessita per abortar.

Horaris


Entre juny i setembre es projectaran cinc pel·lícules protagonitzades per dones que reaccionen davant opressions i injustícies.

Canviar les coses des de la quotidianitat. Adonar-te, per exemple, de que vols tenir dret a votar, igual que ho fan els homes. I posar-te en acció, des de tu, i amb elles: les dones. Aquest despertar social des de la mirada íntima és el punt de partida del cicle de cinema de dones "Accions i resistències".

Entre el 18 de juny i fins el 22 de setembre podràs gaudir gratuïtament de cinc pel·lícules a l´aire lliure, a cinc districtes de la ciutat.

Aquí pots trobar un breu resum de cada una de les projeccions:

- 18 de juny, 22 h
Plaça davant del Centre Cívic Can Basté (Nou Barris)
"El orden divino" (Petra Biondina Volpe)
La Nora, mestressa de casa, casada i amb dos fills, busca feina de mitja jornada per tal de millorar la seva precària situació familiar. La seva comunitat li posa molts entrebancs per treballar i el seu marit li ho prohibeix. La Nora comença a qüestionar-se l´ordre de les coses i comença a lluitar pel sufragi femení.
Amb to marcadament irònic, el film confirma que allò personal també és polític.

- 1 de juliol, 22 h
Plaça de la Sedeta (Gràcia)
"Mujeres del siglo XX" (Mike Mills)
Cal un home per criar a un fill de 15 anys? Aquesta és la pregunta que es fa la protagonista del film, que decideix demanar ajut i educar-lo amb dues amigues.
Es tracta d´un drama amb tocs de comèdia que relata també el pas de l´adolescència a l´edat adulta, amb el descobriment de la música, els rols de gènere, la soledat, l´amor i el desig...

- 8 de setembre, 22 h
Plaça Mañe i Flaquer (Sarrià)
"La batalla de los sexos" (Jonathan Dayton i Valerie Faris)
El film recrea un partit de tennis històric anomenat "La batalla dels sexes", que va tenir lloc el 1973 entre la jove tennista Billie Jean King i l´excampió Bobby Riggs. Riggs estava convençut que podria guanyar qualsevol dona, i va reptar Jean King, que era una gran defensora dels drets de les dones, a un duel per determinar el "gènere superior".
La pel·lícula gira entre la comèdia blanca i el drama, i vol ser una invitació a superar els estereotips i el sexisme per tal d´assolir l´equitat de gènere en l´àmbit esportiu.

- 12 de setembre, 22h
Plaça de Sant Felip Neri (Ciutat Vella)
"Les invisibles" (Louis-Julien Petit)
Un centre d´acollida per a dones sense casa ha de tancar per retallades pressupostàries. Les treballadores socials no ho accepten i es fixen com a objectiu que les dones acollides trobin feina i sostre en tres mesos.
Amb un sentit de l´humor britànic, el film trenca amb la invisibilització que sovint pateixen els col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat, alhora que posa de relleu les xarxes de solidaritat i la lluita per un ideal comú.

- 22 de setembre, 22h
Carrer Jordi de Sant Jordi (Sant Andreu)
"Grandma ("Àvia")" (Paul Weitz)
Recorregut per la vida d´una dona gran, àvia, lesbiana, acadèmica, poeta i activista feminista a través d´un viatge que emprèn amb la serva neta per aconseguir els diners que necessita per abortar.
A cavall entre la comèdia i el drama, el film mostra la força de les relacions intergeneracionals entre dones i desmunta l´heterosexualitat com a única forma d´amor possible.

Diferents espais de la ciutat

Districte:
Barri:
Població:
Barcelona