‘Casa de nines, 20 anys després’

Espectacle prorrogat

Espectacles. Sílvia Munt dirigeix Emma Vilarasau i Ramon Madaula en l’obra de Lucas Hnath, traduïda al català per Helena Tornero.

La Nora, la protagonista de Casa de nines, truca a la porta que va tancar vint anys enrere. Aquest és el punt de partida de la peça escrita per Lucas Hnath, una obra que reprèn la història del personatge més cèlebre d’Ibsen. El reconegut dramaturg nord-americà es pregunta què passaria si, vint anys després de deixar el marit i els fills, la Nora tornés a casa per demanar el divorci.

En el text de Hnat, la porta es converteix en un personatge més, i en traspassar-la, la protagonista haurà d’assumir les conseqüències dels seus actes i es veurà obligada a defensar les seves eleccions.

Horaris


Segur que encara recordeu el final de Casa de nines, una de les creacions més conegudes d'Ibsen. És un drama prefeminista ambientat a Noruega en el qual la Nora, protagonista de la història, no acceptava representar el paper assignat a les dones del seu temps i ser tractada com una pertinença més, una nina en mans del seu marit.

En aquest text, Hnath converteix la porta a la qual truca la Nora al principi de la funció en un personatge més. En traspassar-la per tal de demanar al seu marit que signi els papers del divorci, la protagonista es veurà obligada a defensar les seves eleccions davant dels habitants de la casa i a assumir les conseqüències que els seus actes van tenir en la vida dels qui havien estat els seus familiars directes.

Autoria: Lucas Hnath.
Traducció: Helena Tornero.
Direcció: Sílvia Munt.
Interpretació: Emma Vilarasau, Ramon Madula, Isabel Rocatti i Júlia Truyol.
Escenografia: Enric Planas.
Vestuari: Mercè Paloma.
Disseny de la il·luminació: David Bofarull.
Espai sonor: Jordi Bonet.
Ajudantia de direcció: Daniela Feixas.
Producció: Teatre Romea.

Teatre Romea

Adreça:
C Hospital, 51
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona