‘Different Trains’

Cinema. La Fundació Joan Miró presenta ‘Different Trains’, una videoinstal·lació de Beatriz Caravaggio.

El nord-americà Steve Reich, un dels pioners del minimalisme, va compondre el 1988 Different Trains, una peça sobre l’Holocaust jueu. Gairebé trenta anys després, Beatriz Caravaggio posa en imatges aquesta partitura en tres moviments per a quartet de corda i cinta pregravada. A partir de l’enregistrament canònic de Kronos Quartet i de l’ús d’imatges d’arxiu de l’època, l’autora duu a terme un tríptic videogràfic que recull els viatges en tren que Reich va fer pels Estats Units durant la seva infantesa, en contraposició als trens de deportació de víctimes del nazisme en època de guerra.

La peça, elaborada a partir d’un encàrrec de la Fundación BBVA, es presentarà a la Fundació Joan Miró en el marc del Grec Festival de Barcelona 2019 i es podrà veure fins al 6 d’octubre.

Horaris


El nord-americà Steve Reich, un dels pioners del minimalisme, va compondre el 1988 una peça sobre l'Holocaust jueu.

Vint-i-vuit anys després que la peça fos composta, la realitzadora Beatriz Caravaggio va rebre l'encàrrec de la "Fundación BBVA" de crear una obra videogràfica que posés imatges a la música. I ella ho va fer partint de l'enregistrament, considerat canònic, que havia fet el "Kronos Quartet" (protagonista de la jornada inaugural del Grec 2019) l'any 1989.

Vídeo multicanal.
SD / blanc i negre i color.
Aquest film va ser realitzat l'any 2016.

Fundació Joan Miró

Adreça:
Av Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona