‘La plaça del Diamant’

Espectacles. La Colometa torna als escenaris amb Paco Mir i la Companyia Eòlia.

Després d’una temporada d’èxit al Teatre Victòria, el director i dramaturg Paco Mir i la Companyia Eòlia tornen al Teatre Poliorama amb l’obra de Mercè Rodoreda.

Amb el rerefons de l’arribada de la república i de la guerra civil, l’obra explica la història de la Natàlia, la Colometa, una dona jove enfonsada en un matrimoni infeliç, unida a un home egoista i que ha de renunciar a la seva pròpia identitat i acceptar els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla.

Com moltes dones de l’època, la Natàlia veurà marxar i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills.

La plaça del Diamant és també una crònica de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període la vida dels barcelonins i les barcelonines.

Horaris


De la mà del director i dramaturg Paco Mir, la Companyia Eòlia torna al Teatre Poliorama, amb l'obra clàssica de Mercè Rodoreda, després d'una temporada d'èxit al Teatre Victòria.

Amb el rerefons de l'arribada de la República i de la guerra civil, aquesta novel·la, que inicialment s'anomenava Colometa, se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d'altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel. Na Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l'època, veurà anar-se'n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills.
Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d'una època que deixava la dona en un segon pla. Al llarg del text, el lector va descobrint la resignació d'aquesta dona davant la realitat que li ha tocat viure.
La novel·la és també una crònica ideal de la Barcelona de postguerra i de com va marcar aquest període històric la vida dels barcelonins.

Teatre Poliorama

Adreça:
La Rambla, 115
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona