Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

Cinema. Un film marroquí censurat i recuperat per la Filmoteca inaugura la mostra.

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, a la Filmoteca de Catalunya, és una finestra oberta a la cinematografia àrab, desconeguda i amb una presència mínima a les grans pantalles del nostre país.

Aquesta proposta aborda el repte de trencar els estereotips sobre el que anomenem món àrab, un mirada occidental d’Orient que amaga i simplifica unes realitats més riques, diverses i complexes del que pensem.

La mostra també té l’objectiu de difondre els anhels, les preocupacions, les contradiccions i els conflictes que travessen els pobles del mediterrani.

La tretzena edició s’inaugura amb D’alguns esdeveniments sense importància (1974), del director Mustafa Derkaoui, un film marroquí censurat i extraviat durant més de quaranta anys i ara recuperat per la Filmoteca de Catalunya.

A la sessió inaugural hi haurà una presentació de la investigadora Léa Morin (que va proposar a la Filmoteca restaurar una còpia d’aquesta pel·lícula) i hi participaran el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, i la directora de la mostra, Txell Bragulat.

Consulteu-ne la programació completa aquí.

Horaris


Avui, amb el bagatge d´aquests anys a l´esquena, i amb la lluïssor d´una nova mirada, ens apropem a les cinematografies mediterrànies ampliant el focus, fixant-nos encara més en aquells anhels i experiències de la vida que compartim. Per tot això, enguany us convidem a reflexionar sobre els Murs i les Fronteres. Naturals o artificials. Reals o imaginàries. Volem furgar en les seves escletxes i seguir agombolant el desig de saltar-nos tanques, reixes i filats.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Pl Salvador Seguí, 1*9
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona